Skip to main content

Terugkijkend op 2021, overdenk ik een bijzonder jaar.

Geschreven op 21 december 2021

Terugkijkend op 2021, overdenk ik een heel bijzonder jaar.
Ik schreef verschillende blogs over werken ten tijde van de corona crisis'. De tweede lock-down en in het vervolg van die corona maatregelen heb ik zelf door kunnen werken met inachtneming van de geldende regels. Inmiddels zitten we in de derde harde lock-down. In het vervolg ben ik de blogs meer gaan schrijven als een terugkijken op de maand. In al die maanden in het jaar is het terugkijken een soort reflectie geworden. Waarin ik tegenwoordig ook mijn blogs zoals het vakantie blog gebruik om de mooiste foto’s die ik maak te laten zien in het blog. Mate name natuurfotografie heeft mijn voorkeur.


Het jaar 2021 is weer voorbijgevlogen ik herinner me alsof het gisteren was dat ik het blog terugkijken op het jaar 2020 schreef. Inmidsdels zijn we alweer een heel jaar verder waarin er veel is gebeurd en ik mooie nieuwe ontwikkelingen heb doorgemaakt voor mijn praktijk. Zo heb ik verschillende seminars bijgewoond. Kunnen proeven aan de Wim Hof Methode en zal ik op 12 en 13 maart 2022 een twee daagse volgen met Wim Hof . De ervaring dit jaar vond ik zeer bijzonder die een diepe werking in mij systeem heeft gekregen. Sinds 5 oktober begin ik nu dagelijks met de ademretentie.
Ademretentie oefening - (zittend/liggend):
Deze oefening wordt vaak in de ochtend of avond voor het slapen uitgevoerd, probeer uit wat voor jezelf het fijnst is.
Stap 1: Adem 30 keer diep in en uit
Stap 2: Retentie (adem ontspannen uithouden)
Stap 3: Bij ademprikkel inademen en bovenin vasthouden
Stap 4: Houd de adem 10 seconden in
Stap 5: Adem weer uit
Deze 5 stappen zijn 1 ronde, voel aan hoeveel rondes je wil doen, over het algemeen wordt 3-4 rondes aangehouden. Blijf na je laatste ronde nog minimaal 5 minuten rustig zitten of liggen om waar te nemen hoe je lijf reageert. Persoonlijk vind ik deze oefening het prettigst in de ochtend. En douche koud af om mijn immuunsysteem een boost te geven.

IMG 6967

Na het volgen van een Webinar EMDR ontstond de mogelijkheid om mijn laatste twee supervisies sessies in te leveren waardoor ik begin november te horen kreeg dat ik geslaagd ben en we nu EMDR-practioner mag noemen.

Scan 1 2

Komende jaar 2022 zal ik gaan gebruiken om 10 sessies EMDR te gaan inzetten in mijn praktijk zodat ik EMDR Therapeut kan worden. De opdracht voor het behalen van het certificaat EMDR therapeut is dat je10 sessies moet verslaan, dus volledige beschreven en de stappen die je hebt belopen in de verschillende fases. Ik heb daar precies 1 jaar de tijd voor ingaande 30 november 2021.

Een andere ontwikkeling is de verhuizing van mijn praktijk geworden. Op 1 november exact zes jaar later ben ik naar de begane grond verhuisd naar een ruimere praktijk. Hierdoor kan ik nog beter met gezinnen gaan werken. En wat natuurlijk een toevallige bijkomstigheid is gebleken was dat juist op dat moment ik verhuisde de 1,5 meter weer opnieuw in de samenleving werd ingevoerd waardoor ik nu met nog meer gemak de 1,5 meter regel kan aanhouden ook wanneer er meer mensen uit een gezin in mijn praktijk zijn.

IMG 7351

Inmiddels werk ik nu alweer twee maanden in mijn nieuwe praktijkruimte en elke dag opnieuw geniet ik van deze nieuwe ruimere praktijkruimte.

Mijn licentie van de LVPW is opnieuw verlengd voor drie jaar en is nu geldig tot 12-08-2024.

Lisentie

Dus ook in 2022 wordt Bosch-Coaching gedeeltelijk vergoed door verschillende zorgverzekeraars.

Maar liefst 526 gesprekken, waaronder 90 intakegesprekken heb ik gevoerd dit afgelopen jaar. Vele nieuwe klanten hebben mij weten te vinden via de website en via mond tot mondreclame, ik ben dankbaar dat oude klanten het in mij gestelde vertrouwen en mijn werkwijze aanbevelen aan derde.
Mijn website die ik heb laten bouwen in 2019 voor het tienjarige bestaan heeft als extra toevoeging dat reviews nu rechtstreeks geplaatst kunnen worden en waarin ik dit jaar 9 reviews mocht ontvangen waarvan drie per mail en zes als Google review met elk vijf sterren. Het is elke keer een voorrecht te mogen lezen hoe mensen bij werkwijze ervaren. Het blijft een bijzonder moment als er via de mail een review binnenkomt. Het kunnen leveren van een bijdrage in het vergroten van het welbevinden van mijn klanten voelt voor mij persoonlijk als een voorrecht. Sinds het behalen van het diploma in 2019 na het afronden van een vierjarige opleiding tot contextueel therapeut aan de Nagy academie werk ik veelal als contextueel therapeut. Het is een helende therapie waarbij ik al vele mensen opnieuw met elkaar in liefde kon verbinden en waarbij ze hun destructieve aanspraak konden verlaten. Vanuit de contextuele therapie kan ik ook iets beteken voor de toekomende generaties door roulerende rekeningen te kunnen doorbreken. Ik ben dankbaar dit werk te kunnen en mogen doen.
Het welzijn en je welbevinden staat voor vele mensen onder grote druk, nu Nederland opnieuw het corona jaar afsluit met een strenge harde kerst Lock down.

Het afgelopen jaar heb ik bemerkt dat de gevolgen van de eerste twee lockdows al een enorme impact en hun weerslag hebben gehad op de samenleving. Mensen raken meer verslaafd door de afzonderingen, raken verstrikt in zichzelf, er is meer angst er ontstaan relatie problemen doordat men door de lockdown dichter op elkaars huid zit. Mensen zijn somberder geworden en onzekerder over hun toekomst. Door alle aanvragen moest ik zelfs twee keer afgelopen jaar een wachtlijst instellen. De geestelijke nood bij mensen is hoog opgelopen de afgelopen twee jaar en ik mis die aandacht voor dit leed soms in de eenzijdige berichtgeving van de media.

Persoonlijk heb ik met het inachtneming van de maatregelen alle keren inmiddels drie lockdowns kunnen blijven doorwerken, maar ik snap en voel de impact bij vele ondernemers en hun gezinnen. Als je werk en inkomsten bron ineens plotseling tot stilstand komt en opdroogt . Mijn medeleven gaat uit naar iedereen in Nederland die op welke manier dan ook te maken heeft gekregen met deze coronacrisis en ik wens dat er nog een restje veerkracht over is voor een ieder om deze crisis te boven te komen. Ik wens eenieder wijsheid en gezondheid toe om in deze moeilijke tijd je toch te blijven verbinden met elkaar.


Persoonlijk begin ik vandaag met een uiterst tevreden en gelukkig gevoel aan mijn tijd van bezinning, en verheug ik me in het samenzijn met mijn gezin, om straks fris en uitgerust in het nieuwe jaar 2022 er weer volledig te kunnen zijn voor de klanten van Bosch-Coaching.
Ik wens iedereen ondanks alle beperkingen hele fijne kerstdagen toe.

Voor 2022 wens ik eenieder een jaar vol van voorspoed, persoonlijke groei, gezondheid, mooie verbindingen en je echt welbevinden toe.

Mark Bosch

December 2021