Skip to main content
 • Behandeling van Angst bij
  Psycholoog Arnhem

  Centraal in al mijn behandelingen staat het
  welbevinden vergroten van het individu, jij dus!

Ben je weleens bang of angstig?

Angst

Wij mensen zijn allemaal weleens bang. Bang voor een spin, een hond of een beer. Of bang om ‘s avonds door een donker bos te lopen. Vaak is dat maar goed ook en heeft bang zijn een belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat we ons als mens in veiligheid brengen als er sprake is van gevaar. Nu valt dat met een spin nog wel mee, maar heb je een ontmoeting met een beer, dan kun je deze maar beter geen hand geven.

Bang of angstig zijn heeft in veel gevallen nut en is gezond. Niets om je voor te schamen.

Maar wat nou als bang zijn groter wordt en meer gaat lijken op paniek of angst? Dat het niet meer alleen die spin is of een donker bos, maar er andere dingen zijn waar je bang voor bent. Als bang zijn je zo enorm in de weg zit en je uit angst bepaalde dingen niet meer doet, die soms zelfs heel gewoon zijn om te doen, of de angst veel groter is dan je zelf kunt overzien, dan wordt bang zijn vervelend en doe je alles om die angst uit de weg te gaan.

Misschien raak je wel in paniek. Of voel je uit angst de dwang om iets heel anders te doen. Bang zijn is dan niet meer gezond. Het gaat als het ware een eigen leven leiden; de angst krijgt een te grote rol. We spreken dan van een angststoornis. Angststoornissen hebben verschillende oorzaken en uiten zich op uiteenlopende manieren. Je krijgt bijvoorbeeld een hevige paniekaanval, hebt een dwang om iets in een bepaalde volgorde te doen of je kunt de hele dag maar aan één ding denken: jouw angst.

Behandeling bij Psycholoog Arnhem

Wanneer er sprake is van een angststoornis, dan kom je daar niet zomaar van los, vooral niet als je er in je eentje mee worstelt. Hulp zoeken is dan het beste wat je kunt doen.

Bij mij kun je terecht als je wilt praten over jouw angst. Als je wilt praten over hoe je ermee om kunt gaan of als je de angst wilt overwinnen. Want dat kan, leert de ervaring. Als psycholoog heb ik veel ervaring met de behandeling van cliënten die lijden aan een angststoornis. In de meeste gevallen is hier iets aan te doen.

Zie je zelf geen mogelijkheid om uit je angstgevoelens te komen, kom dan gerust langs voor een gesprek. Daarin wordt helder hoe het voor jou het beste werkt om dit aan te pakken.

Veelvoorkomende angstklachten zijn:

 • Faalangst
 • Bindingsangst of juist verlatingsangst
 • Angstaanvallen, om voor jou nog onbekende reden
 • Jaloezie
 • Spreekangst of sociale angst
 • Paniekaanval
 • Onzekerheid
 • Fomo (fear of missing out)

Heb je nog een vraag over de behandeling van Angst?

Accepteer vóór het invullen eerst cookies om de spamcontrole uit te voeren

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Gevonden wat je zocht?