Skip to main content
  • Behandeling van Verslaving
    bij Psycholoog Arnhem

    Wie is de baas jij of je verslaving?

Is verslaving voor jou een ziekte, een gewoonte of een probleem waar je ingerold bent zonder dat je er erg in had? Ben jij bereid jouw verslaving onder ogen te zien?

Verslaving

Als we aan verslaving denken, komt al gauw de associatie op van alcoholisme, een nicotineverslaving of een eetprobleem. Maar ook een gokverslaving, gameverslaving en internetverslaving komen veel voor in onze maatschappij. Net als verslaafd zijn aan je smartphone, ook al denken we in onze huidige leefwereld dat dit nog niet zo’n vaart loopt.

Verslaafd zijn komt in alle lagen van de bevolking voor. Verslaving betekent eenvoudigweg moeilijk weerstand kunnen bieden aan iets of ervan afhankelijk zijn om goed te kunnen functioneren, zoals koffie, alcohol of sigaretten. Maar verslaafd ben je ook als je de drang niet kunt beheersen om bijvoorbeeld te gaan shoppen, keer op keer. Ook als je niets nodig hebt. Of te gaan gokken, vaker dan goed voor je is. Dan ben je verslaafd aan een bepaalde gewoonte. Ook dat komt veel voor.

Afhankelijk

Ergens van afhankelijk zijn of er niet buiten kunnen, beheerst al gauw je leven. Dan wordt het vervelend en werkt het tegen je. Ben je op een punt dat je het liefst korte metten maakt met dat hoofdstuk? Vraag dan om hulp, in je eentje is het veel te moeilijk. Maar hoe doe je dat? Eenmaal verslaafd blijkt niets moeilijker te zijn dan los te laten waar je van afhankelijk bent geraakt.

Hoe kijk jij naar jouw verslaving?

Is verslaving voor jou een ziekte, een gewoonte of een probleem waar je ingerold bent zonder dat je er erg in had? Ben jij bereid jouw verslaving onder ogen te zien?

Hulp bij verslaving

Je gedrag en manier van denken veranderen is een voorwaarde om iets te doen aan een verslaving. Het is daarbij van belang te kijken naar de diepere oorzaken van de verslaving.

Wil je ondersteuning ontvangen van iemand die met je meedenkt en jou helpt om de dingen anders te doen? Iemand die jou helpt nieuwe afspraken met jezelf te maken en je daaraan houdt zodat je die ook waarmaakt.

Iemand aan wie jij jouw verhaal kwijt kunt, kan enorm helpend zijn. Aan de bel trekken is in ieder geval de beste stap als je zeker weet dat je het anders wilt.

Je kunt bij mij terecht als je hulp of ondersteuning zoekt bij een verslaving. Of als je iemand kent die hulp nodig heeft.

Zet jij de stap en trek je aan de bel bij jouw verslaving? Bel 06 27202468

Heb je nog een vraag over de behandeling van verslaving?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Gevonden wat je zocht?