• Behandeling van Verslaving
  bij Psycholoog Arnhem

  Wie is de baas jij of je verslaving?

Is verslaving voor jou een ziekte, een gewoonte of een probleem waar je ingerold bent zonder dat je er erg in had? Ben jij bereidt jouw verslaving onder ogen te zien?

Verslaving

Als we aan verslaving denken, komt al gauw de associatie op van verslaafd aan roken, eten koffie of drank. Maar ook gokverslaafd zijn en verslaafd zijn aan gamen en internet zijn verslavingen die voorkomen in onze maatschappij. Net als verslaafd zijn aan je smartphone, ook al denken we in onze huidige leefwereld dat dit nog niet zo’n vaart loopt.

Verslaafd zijn komt in alle lagen van de bevolking voor. Verslaving betekent eenvoudigweg moeilijk weerstand kunnen bieden aan iets of ervan afhankelijk zijn om goed te kunnen functioneren zoals koffie, alcohol of sigaretten. Maar verslaafd ben je ook als je de drang niet kunt beheersen om bijvoorbeeld te gaan shoppen, keer op keer. Ook als je niets nodig hebt. Of te gaan gokken, vaker dan goed voor je is. Dan ben je verslaafd aan een bepaalde gewoonte. Ook dat komt veel voor.

Afhankelijk

Ergens van afhankelijk zijn of niet buiten kunnen, beheerst al gauw je leven. Dan wordt het vervelend en werkt het tegen je. Ben je op een punt dat je het liefst korte metten wilt maken met dat hoofdstuk. Vraag dan om hulp, in je eentje is het veel te moeilijk. Maar hoe doe je dat? Eenmaal verslaafd blijkt niets moeilijker te zijn dan los te laten waar je van afhankelijk bent geraakt.

Hoe kijk jij naar jouw verslaving?

Is verslaving voor jou een ziekte, een gewoonte of een probleem waar je ingerold bent zonder dat je er erg in had? Ben jij bereidt jouw verslaving onder ogen te zien?

Hoe zou het zijn als je ondersteuning ontvangt?

Veranderen van gedrag en de manier van denken is een voorwaarde om iets te doen aan verslaving. Een verslaving ontslaan kan als je met aandacht kijkt naar de diepere oorzaken van de verslaving.

Zou je ondersteuning willen ontvangen van iemand die met je meedenkt en jou helpt om de dingen anders te doen. Jou helpt om te veranderen en je ondersteunt op die weg van verandering? Zou je dat graag willen? Iemand die jou helpt nieuwe afspraken met jezelf te maken en je daaraan houdt zodat je die ook waarmaakt.

Hulp en ondersteuning bij verslaving
Iemand aan wie jij jouw verhaal kwijt kunt, kan enorm helpend zijn. Aan de bel trekken is in ieder geval de beste stap om te zetten als je zeker weet voor jezelf dat je het anders wilt.

Bij Psycholoog Arnhem kun je terecht als je hulp of ondersteuning zoekt bij een verslaving. Of als je iemand kent die hulp of ondersteuning nodig heeft.

Zet jij de stap en trek je aan de bel bij jouw verslaving? Bel 06 27202468

Heb je nog een vraag over de behandeling van verslaving?

Accepteer vóór het invullen eerst cookies om de spamcontrole uit te voeren

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Gevonden wat je zocht?

Je vindt mij op

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag en woensdag: 19:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 18:00 en 19:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 17:00
 • Zaterdag: 9:00 - 17:00
 • Zondag: gesloten
Copyright © 2019 Bosch Coaching. Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling en design Joomlapartner
| Realisatie door Joomlapartner