• Relatietherapie bij
  relatietherapeut Mark Bosch

  Jullie welbevinden vergroten, waardoor de relatie verbetert

Relatietherapie bij relatietherapeut Mark Bosch

Stoppen of doorgaan in je relatie?

Tob je wat af in je relatie? Hoor je jezelf denken: ‘Stoppen of doorgaan, wat zal ik doen?’. Is onenigheid, ruzie, een gevoel van onbegrip of eenzaamheid in je relatie het thema van alledag?

Kortom: groeien de problemen je boven het hoofd en lijkt alles zo complex dat je het niet meer overziet?

Communicatie is noodzaak!

Wanhoop niet! Met wat effort kan het zomaar zijn dat je relatie (weer) kans van slagen heeft. Zoek een gesprekspartner, bijvoorbeeld een psycholoog, die naar jullie beider verhaal luistert. In relatietherapie is er zicht op beide kanten van de medaille. In veel gevallen geeft relatietherapie verheldering of heldert het zaken die in een relatie gebeurt zijn op. Communicatie is één van de belangrijkste oorzaken die naar boven komt als stellen in relatietherapie gaan. Weet dat daar veel winst te behalen valt.

In elke relatie is er wel eens wat

Eerlijk is eerlijk: in elke relatie is er wel eens wat. Er zijn maar weinig stellen die nooit ruzie maken of geen onenigheid hebben. Het is een illusie om te geloven dat dit niet zo is. Partners worden in een relatie vaak flink uitgedaagd. Elk individu komt nou eenmaal uit een ander nest.

Worden relatieproblemen zo groot dat ze in de weg staan of te groot zijn, dan kom je er als stel samen niet goed meer uit. Een neutrale kijk op waar je samen tegen aan loopt is dan amper mogelijk. Is er voldoende draagvlak om te kijken naar de onderliggende oorzaken die deze situatie tot gevolg heeft, waag dan de stap en ga in gesprek. Een relatie valt of staat met goede communicatie.

Relatietherapie

In relatietherapie gaan bij Psycholoog Arnhem betekent werken aan de communicatie door middel van een contextuele benadering. In gesprekken wordt bij beide partners gekeken naar het gezin van herkomst. ‘Hoe was en ging het in het gezin van herkomst?’, ‘Wat is er verticaal uit meegenomen en waar botst het nu horizontaal in de huidige relatie?’, vormen de basis van de gesprekken.

Kijken naar jouw positie in jouw gezin van herkomst verduidelijkt jouw ingeslepen gewoontes. Een mens doet veel dingen onbewust op een bepaalde manier. Dat wat we vroeger voorgespiegeld kregen passen we – zonder dat we dat zelf doorhebben – vaak toe. Door middel van een contextuele benadering ontstaat er begrip voor elkaar en raken partners opener in gesprek.

Psycholoog Arnhem heeft veel ervaring in het werken met stellen. Mijn contextuele benadering levert partners inzicht en verheldering. Niet zelden ontstaan er flinke opklaringen en komt er weer ruimte voor zonneschijn.

Neem contact op

Wacht niet op een wonder maar kom in beweging. Zoek hulp. Wie weet ben je straks blij dat je deze stap zet. Niet zelden lijden relatieproblemen tot problemen in het gezin en verwordt het tot gezinsproblematiek. Psycholoog Arnhem verwelkomt je voor een eerste kennismakingsgesprek voor relatietherapie. Dit kan alleen of met zijn twee.


Psycholoog Mark Bosch

“Een relatie is een werkwoord” Psycholoog Mark Bosch ondersteunt je om te gaan werken aan jullie relatie. Zodat je, je weer gehoord en gezien zult voelen in je relatie.

Heb je nog een vraag over Relatietherapie

Accepteer vóór het invullen eerst cookies om de spamcontrole uit te voeren

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Je vindt mij op

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag en woensdag: 19:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 18:00 en 19:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 17:00
 • Zaterdag: 9:00 - 17:00
 • Zondag: gesloten
Copyright © 2019 Bosch Coaching. Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling en design Joomlapartner
| Realisatie door Joomlapartner