Skip to main content
  • Relatietherapie bij
    relatietherapeut Mark Bosch

    Jullie welbevinden vergroten, waardoor de relatie verbetert

Relatietherapie bij relatietherapeut Mark Bosch

Stoppen of doorgaan in je relatie?

Tob je wat af in je relatie? Hoor je jezelf denken: ‘Stoppen of doorgaan, wat zal ik doen?’ Is onenigheid, ruzie, een gevoel van onbegrip of eenzaamheid in je relatie het thema van alledag?

Kortom: groeien de problemen je boven het hoofd en lijkt alles zo complex dat je het niet meer overziet?

Communicatie is noodzaak

Geen reden tot wanhoop! Met wat inzet kan het zomaar zijn dat je relatie (weer) kans van slagen heeft. Zoek een gesprekspartner, bijvoorbeeld een psycholoog, die naar jullie beider verhaal luistert. In relatietherapie is er zicht op beide kanten van de medaille. In veel gevallen geeft relatietherapie verheldering, of heldert het zaken op die in een relatie gebeurd zijn. Miscommunicatie, of een gebrek aan communicatie, is één van de belangrijkste oorzaken die naar boven komt als stellen in relatietherapie gaan. Weet dat daar veel winst te behalen valt.

In elke relatie is er wel eens wat

Eerlijk is eerlijk: in elke relatie is er wel eens wat. Er zijn maar weinig stellen die nooit ruzie maken of geen onenigheid hebben. Het is een illusie om te geloven dat dit niet zo is. Partners worden in een relatie vaak flink uitgedaagd. Elk individu komt nu eenmaal uit een ander nest.

Worden relatieproblemen zo groot dat ze in de weg staan of te groot zijn, dan kom je er als stel samen niet goed meer uit. Een neutrale kijk op waar je samen tegenaan loopt is dan amper mogelijk. Is er voldoende draagvlak om te kijken naar de onderliggende oorzaken die deze situatie tot gevolg heeft, waag dan de stap en ga in gesprek. Een relatie valt of staat met goede communicatie.

Relatietherapie Arnhem

Bij mij in relatietherapie gaan betekent werken aan de communicatie door middel van een contextuele benadering. In gesprekken wordt bij beide partners gekeken naar het gezin van herkomst. ‘Hoe was en ging het in het gezin van herkomst?’ en ‘Wat is er verticaal uit meegenomen en waar botst het nu horizontaal in de huidige relatie?’ zijn vragen die de basis vormen van de gesprekken.

Kijken naar jouw positie in je gezin van herkomst verduidelijkt de bij jou ingeslepen gewoontes. Een mens doet veel dingen onbewust op een bepaalde manier. Dat wat we vroeger voorgespiegeld kregen passen we – zonder dat we dat zelf doorhebben – vaak toe. Door middel van een contextuele benadering ontstaat er begrip voor elkaar en stellen partners zich opener op in gesprek met elkaar.

Als psycholoog heb ik veel ervaring met het werken met stellen. Mijn contextuele benadering levert partners inzicht en verheldering op. Vaak ontstaan er flinke opklaringen en komt er weer ruimte voor zonneschijn.

Neem contact op

Wacht niet op een wonder, maar kom in beweging. Zoek hulp. Wie weet ben je straks blij dat je deze stap zet. Niet zelden leiden relatieproblemen tot problemen in het gezin en monden ze uit in gezinsproblematiek. Plan bij mij gerust een eerste kennismakingsgesprek in voor relatietherapie in Arnhem. Je kunt alleen komen, of met zijn twee.


Psycholoog Mark Bosch

“Een relatie is een werkwoord” Psycholoog Mark Bosch ondersteunt je om te gaan werken aan jullie relatie. Zodat je, je weer gehoord en gezien zult voelen in je relatie.

Heb je nog een vraag over Relatietherapie

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer