Skip to main content
  • Behandeling van Burn-out
    bij Psycholoog Arnhem

    Centraal in al mijn behandelingen staat het
    welbevinden vergroten van het individu, jij dus!

Zie je als een berg op tegen zaken waar je normaal gesproken je hand niet voor omdraait?

Burn-out en stress

Lijkt de drukte van jouw leven de overhand te nemen in alles wat je doet en zou je het liefst even van de aardbodem verdwijnen om weer tot bezinning te komen?

Heb je langere tijd onder voortdurende spanning geleefd of gewerkt?

Ben je een tijdlang druk geweest en was er tussen alle drukte door weinig tijd om tot rust te komen?

Spanning

Langdurig onder spanning of stress werken is niet goed voor ons als mens. Na spanning of stress is rust en relaxen juist enorm belangrijk. Daarmee komen lichaam en geest weer in balans. Dat voorkomt nog meer spanning of stress en in veel gevallen ook een burn-out.

Vergeet je dit omdat je te weinig tijd hebt – een vrij logische gedachte als je denkt alle tijd nodig te hebben voor werk of iets anders – dan ligt een burn-out al gauw op de loer. Fulltime stressen houdt geen mens lang vol.

Burn-out

Plof je bij voorkeur aan het einde van de dag op de bank omdat je helemaal uitgeput bent? Ben je vaak zo moe dat je niets meer kunt of wilt? Flinke kans dat een burn-out aan je voeten ligt. Burn-out zijn geeft een gevoel van uitgeblust zijn en voortdurend moe zijn. Regelmatig in tranen uitbarsten komt vaak voor. Maar de klachten die zich uiten als er sprake is van een burn-out zijn bij de één anders dan bij de ander.

Burn-out klachten zijn op te lossen en te voorkomen

Een burn-out is eigenlijk een belangrijk signaal van je lichaam. Je hebt simpelweg te veel prikkels ontvangen en te weinig ont-stresst. Een burn-out biedt je daarmee ook de mogelijkheid om zaken anders aan te pakken en je leven anders in te richten, zodat je burn-out verdwijnt. Mentale vitaliteit en voldoende zingeving liggen ten grondslag aan je goed en lekker voelen. En misschien ligt dit wel dichterbij dan je denkt.

Hulp bij Psycholoog Arnhem

Ik help je graag bij burn-out- en stressklachten. Regelmatig behandel ik mensen met deze klachten in mijn praktijk.

Een behandeling helpt je te herstellen van een overspannenheid of burn-out en je leert te veel stress in je leven te voorkomen. In enkele sessies ontdek je de oorzaken van jouw stress en leer je oplossingen zoeken die bij jou passen.

Heb je nog een vraag over de behandeling van burn-out?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Gevonden wat je zocht?