Skip to main content
  • Bosch coaching Psycholoog Arnhem

    Het gebouw waarin Bosch
    Coaching gevestigd is

    Een historisch gebouw

Bosch-coaching, Vijverlaan 30, Arnhem

In Arnhem therapie, de locatie

De voormalige Creutzbergschool in Arnhem is sinds geruime tijd in gebruik als verzamelgebouw voor verschillende ondernemingen.

Sinds november 2015 is Bosch-Coaching gevestigd aan de Vijverlaan 30. De praktijk was eerst gevestigd op de tweede verdieping. Sinds november 2021 ben ik verhuisd naar de eerste verdieping, rechts van de hoofdingang. Deze ruimte is ruimer dan de tweede verdieping waar ik begonnen ben in 2015.

Het is een voorrecht om in zo’n prachtig authentiek Amsterdams schoolgebouw mijn klanten te mogen ontvangen. De twee grillige metalen ornamenten aan weerszijden van de voorgevel bij de hoofdingang zijn oorspronkelijk bedoeld als vlaggenstokhouders. Het komt regelmatig voor dat Amsterdamse schoolgebouwen, die oorspronkelijk met vlaggen zijn ontworpen (zie zwart-witfoto), met deze op het eerste gezicht onverklaarbare gevelornamenten 'blijven zitten'.

Achtergrond

In 1921 heeft de gemeente Arnhem opdracht gegeven aan architect Hendrik B. van Broekhuizen voor het ontwerp van een school aan de Vijverlaan voor Bijzonder Lager Onderwijs. Van Broekhuizen was in die tijd directeur Gemeentewerken in Arnhem.

De school is gelegen aan een bocht in de Vijverlaan in het park Klarenbeek tegenover het in 1910 gebouwde arbeiderswijkje De Mussenberg. De school is gebouwd op een sterk hellend terrein op de hoek van de Vijverlaan met de Hendrik van Kalkarstraat. Hierdoor heeft het gebouw aan de achterzijde één bouwlaag meer dan aan de voorzijde.

Het gebouw en de praktijkruimte

Wil je meer informatie?

Accepteer vóór het invullen eerst cookies om de spamcontrole uit te voeren

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
LVPW certificaat Mark Bosch van Bosch Coaching