Skip to main content

Over psycholoog Mark Bosch in Arnhem

Mijn familie

Ik ben geboren in het prachtige, groene Arnhem, waar ik opgroeide met mijn broers, zussen en moeder. Mijn vader verloor ik toen ik nog een kind was, op 12-jarige leeftijd. Arnhem is voor mij een inspirerende stad waar ik met veel plezier werk en woon met mijn gezin. Ik ben getrouwd en vader van een zoon en dochter. Na een carrière in het ontwerpen van sieraden, muziek maken en fotografie – waar ik vooral mijn creativiteit ontplooide -, werkte ik een tijdlang in de hulpverlening. Ik begeleidde dak- en thuislozen en mensen met een psychische handicap.

1963

Het roer om

2005 was voor mij het jaar om het roer om te gooien. Vol overgave startte ik mijn wens om mensen te begeleiden in veranderprocessen, mijn ‘tweede jeugd’. Diverse opleidingen en trainingen later mocht ik mij gekwalificeerd psycholoog noemen. Ik startte met het begeleiden van werknemers bij bedrijven, evenals ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ondernemen zelf. Werkgerelateerde problematiek is doorgaans het uitgangspunt tijdens deze behandeltrajecten. Daarnaast startte ik met de begeleiding van mensen met problemen of vraagstukken in hun privéleven. Ook ontving ik partners die relatieproblemen wilden overbruggen en zo begon mijn ervaring in het samen aan de slag gaan met relationele vraagstukken van stellen.

2005

Start als psycholoog

In 2009 maakte ik Arnhem een psycholoog rijker; het jaar waarin ik mij vestigde als zelfstandig psycholoog-coach. Sindsdien begeleid ik mensen in allerlei verschillende veranderprocessen. Als gekwalificeerd toegepast psycholoog en contextueel therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen LVPW, NVPA, VCW, RBCZ en Centrum voor klachten en geschillenafhandeling SCAG.

2009

Mijn aanpak

In mijn begeleiding help ik mensen op weg om doodlopende paden te verlaten en nieuwe wegen te ontdekken naar meer levensgeluk. Persoonlijke groei en meer zelfinzicht zijn belangrijke doelen. De persoon staat bij mij altijd centraal. Ik luister en observeer, zie wat er speelt en verken samen met mijn cliënten verfrissende mogelijkheden. Zaken die onderhuids spelen benoemen ga ik niet uit de weg. Ik sla er dikwijls zelfs de spijker mee op zijn kop. Mijn onafhankelijke en neutrale positie maken vrijuit kunnen én durven spreken makkelijk. Met mijn onorthodoxe en frisse aanpak, vasthoudend en realistisch zijn, oog voor detail plus veel geduld zet ik in beweging wat vast zit. Zo komen mensen als vanzelf in beweging en ontstaan er verandermogelijkheden. Eigenzinnig, creatief, humor en liefdevol zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Ik gun iedereen de mogelijkheden van verandering te onderzoeken, hoe ver weg die soms ook lijken te zijn. Dat is mijn belangrijkste inspiratiebron.

Nu

Psycholoog Mark Bosch

Opleidingen en trainingen:

  • Positieve psychologie
  • Toegepaste psychologie
  • Onorthodox coach
  • Masterclass coachen
  • Contextuele hulpverlening

Aangesloten bij

Psycholoog Arnhem is aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW en de NVPA.
Lid van de VCW en een Licentie bij RBCZ.

Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).