Over psycholoog Mark Bosch in Arnhem

Mijn familie

Geboren in de prachtige, groene en fijne stad Arnhem, waar ik opgroeide met mijn broers, zussen en mijn moeder. Mijn vader verloor ik toen ik nog een kind was, op 12 jarige leeftijd. Arnhem is voor mij een inspirerende stad waar ik met veel plezier werk en woon met mijn gezin. Ik ben getrouwd en vader van een zoon en dochter. Na een carrière in het ontwerpen van sieraden, muziek maken en fotografie – waar ik vooral mijn creativiteit ontplooide -, werkte ik een tijdlang in de hulpverlening. De begeleiding van dak- en thuislozen en mensen met een psychische handicap waren mijn dagelijkse bezigheden.

1963

Het roer om

2005 was voor mij het jaar om het roer om te gooien. Vol overgave startte ik mijn wens om mensen te begeleiden in veranderprocessen, mijn ‘tweede jeugd’. Diverse opleidingen en trainingen later mocht ik mij gekwalificeerd psycholoog noemen en startte ik werknemers bij bedrijven te begeleiden plus vele ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ondernemen zelf. Werk gerelateerde problematiek is doorgaans het uitgangspunt tijdens deze behandeltrajecten. Naast deze werk gerelateerde problematiek startte ik met de begeleiding van mensen met problemen of vraagstukken in hun privéleven en ontving ik partners die relatieproblemen wilden overbruggen en zo begon mijn ervaring in het samen aan de slag gaan met relationele vraagstukken van stellen.

2005

Start als psycholoog

In 2009 maakte ik Arnhem een psycholoog rijker, het jaar dat ik mij vestigde als zelfstandig psycholoog-coach. Sindsdien begeleid ik mensen in allerlei verschillende veranderprocessen. Als gekwalificeerd Bachelor toegepast psycholoog en contextueel therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen LVPW, NVPA, VCW, RBCZ en Centrum voor klachten en geschillenafhandeling SCAG.

2009

Mijn aanpak

In mijn begeleiding help ik mensen op weg om doodlopende paden te verlaten en nieuwe wegen te ontdekken naar meer levensgeluk. Persoonlijke groei en meer inzicht in zichzelf zijn belangrijke doelen. De persoon staat bij mij altijd centraal. Ik luister en observeer, zie wat er speelt en verken samen met mijn cliënten verfrissende mogelijkheden. Zaken die onderhuids spelen benoemen ga ik niet uit de weg. Ik sla er dikwijls zelfs de spijker mee op zijn kop. Mijn onafhankelijke en neutrale positie maken vrijuit kunnen én durven spreken makkelijk. Met mijn onorthodoxe en frisse aanpak, vasthoudend en realistisch zijn, oog voor detail plus veel geduld zet ik in beweging wat vast zit. Zo komen mensen als vanzelf in beweging en ontstaan er verandermogelijkheden. Eigenzinnig, creatief, humor en liefdevol zijn woorden die op mij van toepassing zijn. Ik gun iedereen de mogelijkheden van verandering te onderzoeken, hoever weg die soms ook lijkt te zijn. Dat is mijn belangrijkste inspiratiebron.

Nu

Psycholoog Mark Bosch

Opleidingen en trainingen:

 • Positieve psychologie
 • Toegepaste psychologie
 • Onorthodox coach
 • Masterclass coachen
 • Contextuele hulpverlening

Aangesloten bij

Psycholoog Arnhem is aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW en de NVPA.
Lid van de VCW en een Licentie bij RBCZ.

Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

Je vindt mij op

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag en woensdag: 19:00 - 22:00
 • Donderdag: 10:00 - 18:00 en 19:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 17:00
 • Zaterdag: 9:00 - 17:00
 • Zondag: gesloten
Copyright © 2019 Bosch Coaching. Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling en design Joomlapartner
| Realisatie door Joomlapartner