Skip to main content

Vandaag kijk ik vol van energie terug op augustus en vooruit naar september.

Geschreven op 09 september 2021

Vandaag kijk ik vol van energie terug op augustus en vooruit naar september.

Augustus 2021 was voor mij vooral een maand van vakantie vieren. Een mooi woord daarvoor is recupereren wat betekent op krachten komen.
En dat ben ik zeker gekomen, op kracht en geladen vol nieuwe energie.


Ik heb zo heerlijk intens kunnen genieten van en samen met mijn gezin. Drie weken vakantie op Ameland, de kracht van de natuur tot in mijn vezels kunnen en mogen ervaren en voelen. Bijzondere ontmoetingen, en verstilling in één zijn met de natuur. Mijn grote hobby natuurfotografie uitgeleefd en prachtige foto’s kunnen maken. Waarvan ik er een paar foto’s gedurende mijn vakantie in mij vakantie blog had toegevoegd. Tot goede ideeën gekomen en nieuwe inspiratie opgedaan en een EMDR meertarget protocol update webinar gevolgd. En dan kom de dag om weer vol goede moed en op krachten gekomen de terugreis te aanvaarden. En mijn werk weer op te pakken.

Dinsdag ochtend 7 september begon mijn nieuwe werkweek na mijn vakantieperiode. Mijn agenda stond al voor mijn vakantie behoorlijk vol afspraken gepland maar had ook voor september de eerste zaterdag vrij gepland om een seminar bodylogics op 11 september bij te wonen. Helaas bleek dat deze locatie een QR-code eist terwijl dit in Nederland nog niet is afgesproken. Ik vind dit voor de samenleving absoluut geen goede ontwikkeling. Je gaat een tweedeling inzetten waarbij je, je af moet vragen of het iets toevoegt en of het bijdraagt aan het beoogde doel. Dus ik wil me distantiëren van het te pas en onpas moeten laten zien van een QR-code ik vind dat iedereen een vrije keuze  moet kunnen behouden zonder iets te moeten bewijzen wat niet altijd te bewijzen is met de bestaande gebruikte middelen. Je creëert opnieuw een schijnveiligheid waarbij er wel een medische apartheid gaat ontstaan. En dit terwijl we al zo ontzettend op de proef gesteld in onze samenleving sinds maart 2020 en verder gesplit geraakt van elkaar. Mensen in de samenleving raken ontwricht door verschillende opvattingen bijvoorbeeld binnen een gezin of vriendengroepen over de maatregelen en de keuzes die je persoonlijk maakt.
Er is zoveel nevenschade ontstaan in de samenleving waar nog zo weinig oog voor is. Bijvoorbeeld een verhoging van suïcide en het gebruik van antidepressiva onder jongeren is enorm toegenomen. Mensen zijn somberder geworden ook al zie je dat niet altijd direct aan de buitenkant.

Ik heb de organisator van het seminar gesproken en gevraagd een andere oplossing te zoeken omdat het in mijn beleving ook niet rechtsgeldig is op dit moment en een aantasting van onze rechten is. Het druist in tegen Artikel 1: Gelijke behandeling en discriminatieverbod. Men wilde hier bij de organisatie niet van weten en dit heeft me doen besluiten niet naar het Seminar te gaan. Het zou mooi zijn als er in de samenleving een dialoog op gang komt in plaats van de vele monologen die over ons heen dalen. De beoogde verbinding van samen lijkt zich om te gaan zetten naar splitting in de samenleving. En het gevoerde beleid lijkt zich te verschuiven van constructief naar een destructief beleid.

Soms pakt het staan voor je principes goed uit. Ik kijk niet naar de onmogelijkheden maar naar de mogelijkheden. Omdat ik al heel lang ontzettend graag wil kennismaken met de Wim Hof methode besloot ik me in te schrijven voor een tweedaagse training in maart 2022 met Wim Hof zelf. En zaterdag 11 september volg ik een Wim Hof Methode workshop ter verdieping voor 2022 met Joris Stolker.
Ik heb al zoveel gelezen en gezien over Wim Hof dat mijn wens om dit zelf te mogen gaan ervaren groot was, nu er ruimte in mijn agenda ontstond door het niet doorgaan, voor mij van het seminar, kreeg ik ineens ruimte om deze workshop te mogen gaan volgen.
En zo zie je maar je moet jezelf nooit laten afremmen in je eigen ontwikkeling hoe lastig de obstakels dan soms ook zijn. Doorzetten waar dat kan en van jezelf gevraagd wordt. Je rug recht durven houden in deze moeilijke tijd waarin we al zo vaak tegen elkaar worden uitgespeeld.
Zonder oordeel naar de ander blijven kijken is het devies en de dialoog aan blijven gaan.

Mijn werkweek is goed gestart.

En met een bij mezelf afgenomen gevalideerde sneltest, thumbnail IMG 6489 

kon ik deze week negatief, positief aan mijn werkweek beginnen. Ik kijk uit naar deze maand september waarin zaterdag dus een hele mooie workshop op mijn ontwikkellings programma staat.

PS. Ik had dit blog net geschreven en de laatste punt gezet en stond op het punt het te publiceren. Op dat zelfde moment word ik gebeld door de organisatie van het seminar Body logics. Men had naar aanleiding van mijn eerdere betoog en het gevaar van tweedeling en het recht houden van mijn rug ten aanzien van het niet willen gaan mee doen met het tonen van een QR-code bij de ingang, men met de locatie heeft besloten dat de QR code eis zal vervallen. Ik word nu uitgenodigd het Seminar bij te wonen met het overleggen van een gevalideerde zelftest die ik zelf al regelmatig gebruik sinds mei 2020 voor mijn praktijk. En zodoende heeft mijn rechte rug toch mensen aan het denken gezet en een nieuwe beweging gegeven. De workshop Wim Hof Methode van 11 sep heb ik kunnen verplaatsen naar 5 oktober.
Nieuws waar ik blij van wordt!

Cerificaat

In juli woonde ik het eerste Seminar Body Logics bij en was getuigen van een botox behandeling als zijsprong in het programma. Gister volgde ik het seminar in Elspeet en was de zijsprong het over hete kolen lopen. Het uitreiken en openstellen levert wonderlijk inzichten op. De logica van het lichaam. Dank je wel organisatie en Emile voor je bevlogenheid in het uitdragen van de theorie.

215449480 231574918785070 1464832759675155239 nPHOTO 2021 09 11 23 02 08 4

Gister zonder QR code het seminar Body Logics bijgewoond. Hulde voor de organisatie om terug te komen op een eerder genomen besluit. En niet mee te doen met buitensluiten. Het was een enerverende dag. Waarbij het over hete kolen lopen een zijsprong in het programma was. Na al die verhalen uit het verleden van mensen die over de kolen liepen kan ik niet anders zeggen dan: 1 Rechtdoor lopen, 2 naar boven kijken, 3 koel mos zeggen, 4 voeten vegen en 5 En voor alles een eerste keer, ook eens in mijn leven Tjakka geroepen vooruit.