Skip to main content

Vandaag kijk ik dankbaar terug op oktober, en vooruit naar de verhuizing in november.

Geschreven op 31 oktober 2021

Vandaag kijk ik dankbaar terug op oktober, en vooruit naar de verhuizing in november.

28 oktober 2015 stapte ik over de drempel van mijn praktijk en tekende het contract ingaande 1 november. Alweer zes jaar werk ik met heel veel plezier in dit prachtige gebouw aan de Vijverlaan 30 de voormalige Creutzberg school.

En nu exact zes jaar later op 1 november verhuis ik opnieuw ditmaal intern naar een grotere ruimte in ditzelfde prachtige gebouw. Ik verhuis met mijn praktijkruimte naar de begane grond, een wens die al langer bestond, die wens wordt nu vervuld. Het wordt in mijn nieuwe praktijk gemakkelijker om bij gezinstherapie grotere gezinnen ruim te kunnen ontvangen. Maar ook kan ik in de toekomst makkelijker een workshop of training geven.
Het vooruitzicht van een grotere ruimte voelt als passend bij de groei van mijn praktijk.
Te kunnen blijven werken in dit prachtige gebouw voelt als bevoorrecht en geeft me nieuwe energie.

5 oktober was de dag daar en liet ik me aanraken met de Wim Hof methode. https://www.wimhofmethod.com
Joris begeleidde mij tijdens de voorbereidende ademhalingstechniek op weg naar het ijsbad.

IMG 6967

Een geleidde ademhalingsoefening, en wat een immens bijzondere intense ijskoude ervaring heb ik mogen ontvangen. Stilstaan bij de ademhaling en aangeraakt worden in de diepste kern van ons bestaan deed mij als mens opnieuw beseffen dat we de basis van het leven (ademhalen) niet kunnen en mogen veronachtzamen. Met de geleerde techniek was het steenkoude ijswater een fantastische koude ervaring. Dagelijks beoefen ik nu de ademretentie oefening en eindig mijn warme ochtend douche koud.
Ademretentie oefening - (zittend/liggend):
Deze oefening wordt vaak in de ochtend of avond voor het slapen uitgevoerd, probeer uit wat voor jezelf het fijnst is.
 Stap 1: Adem 30 keer diep in en uit
 Stap 2: Retentie (adem ontspannen uithouden)
 Stap 3: Bij ademprikkel inademen en bovenin vasthouden
 Stap 4: Houd de adem 10 seconden in
 Stap 5: Adem weer uit

Deze 5 stappen zijn 1 ronde, voel aan hoeveel rondes je wil doen, over het algemeen wordt 3-4 rondes aangehouden. Blijf na je laatste ronde nog minimaal 5 minuten rustig zitten of liggen om waar te nemen hoe je lijf reageert. De meesten vinden deze oefening het prettigst in de ochtend.
Je kan hierna eventueel een meditatie doen, sporten of een lekkere koude douche nemen.

Nu op 31 oktober kijk ik dankbaar terug op deze zeer bijzondere dag toen en kijk uit naar een vervolg in de ontmoeting met Wim Hof persoonlijk in maart 2022.

Ik keek deze maand anders uit mijn praktijkraam in de gedachte dit is de laatste maand was dat ik hier werkte. Ik dacht aan foto uit 2018 die ik maakte vanuit mijn praktijkraam en die werd gebruikt in een kunstwerk van kunstenaar Joop Stoop en werd opgenomen in dat kunstboek dat werd uitgegeven in 2019.

46469295 1089127317916601 5698243213089832960 n46417761 1089127387916594 1753425947689746432 n50973532 1131228833706449 5390617185536180224 n

Ik zag de regen met bakken uit de lucht vallen, de bomen die heel langzaam verkleurden in een herfsttooi,

IMG 7259

de mist en de zon die door de mist heen brak. Ik dacht elke keer hoe bijzonder dat dit uitzicht me in die 6 jaar nooit heeft verveeld. Integendeel de jaren zijn voorbijgevlogen. En toen ik genietend van de prachtige herfstblad kleuren aan de bomen mijn mail opende, las ik een net binnen gekomen review. Soms komen dingen zo mooi samen. De liefde hervonden Door Mark hebben wij gezien waar en op welk moment wij verkeerd met elkaar communiceerden.
Dit had meerdere oorzaken, met als gevolg dat veel onbegrip en frustratie zich opstapelde en werd versterkt door een onjuiste toenadering tot elkaar. Mark heeft ons laten zien waar de pijnpunten lagen in onze communicatie en ook heeft hij geholpen om de momenten van verkeerde communicatie helder in kaart te brengen. Dit heeft bij ons voor veel verheldering gezorgd. In de loop van de therapiesessies merkten wij enorme groei en bij onszelf en naar elkaar toe. Daarnaast kregen we een steeds beter beeld van ons eigen gedrag en onze inbreng tijdens conflicten, waardoor we hier sneller uitkwamen of later zelfs helemaal niet in conflict raakten. Het tijdig inzien van onze inbreng en onze valkuilen in de communicatie, plus de handvatten om beter elkaar aan te spreken heeft ons enorm geholpen. We zijn Mark dankbaar dat hij ons heeft begeleid, door en uit een moeilijke tijd.”

Het geeft me een intens gevoel van dankbaarheid dit werk te mogen doen en het stemt me gelukkig als ik het lees. Zij hebben de liefde hervonden maar ik denk ook aan het gezin, met hun jonge kind dat ze hebben kunnen behouden. Het beter maken voor de toekomende generaties door blokkades uit de familiegeschiedenis definitief om te buigen van destructief naar constructief gedrag. Het was een bijzonder proces dit zo af te kunnen ronden en deze feedback te krijgen geeft veel voldoening aan mijn werk als contextueel therapeut.

In deze oktober maand genoot ik ook van de herfstvakantie met mijn gezin. Samen met mijn kinderen heb ik mijn lieve tante Ria een bezoek gebracht. We zijn daarna doorgereden en hebben bij de zee heerlijk gepicknickt een fijne wandeling gemaakt bij Langerveldseslag langs de zee.

IMG 7166 2IMG 7209IMG 7183

We zijn ook met het hele gezin naar de Grote Schijn geweest, in park Zypendaal het was adembenemend mooi de bomen zo uitgelicht te zien in prachtig kleurrijk licht.

IMG 7129IMG 7138IMG 7109

Ik voel me een bevoorrecht mens met mijn gezin.

En deze maand oktober eindigde met mijn laatste sessie op 29 oktober in mijn oude praktijkruimte.

2021 10 09IMG 7273 2IMG 7267PHOTO 2021 10 31 12 50 12

Daarna ben ik gelijk begonnen met het verhuizen van mijn spullen naar beneden, naar mijn nieuwe praktijkruimte. De wanden zijn inmiddels geschilderd de houten vloer bijna gelegd en maandag 1 november komen er nieuwe boekenkasten. De eerste dagen van november zal ik bezig zijn met het inrichten van mijn nieuwe praktijkruimte.

Ik heb heel veel zin in november!