Skip to main content

Terugkijkend op september een maand to remember

Geschreven op 30 september 2023

September was een drukke maand, na 6 weken vakantie stond de agenda tjokvol. Verschillende trajecten heb ik af kunnen ronden en maar liefst 13 intakegesprekken gevoerd. "Betrouwbaarheid kan niet bouwen op eisen die zijn gebaseerd op altruïsme en opoffering of- omgekeerd- op aantijgingen van zelfzucht van de ander."

Na 6 weken vakantie was het direct een vliegende start in september er waren veel nieuwe intakes waarbij het opvalt dat steeds meer mensen via mond tot mond reclame mijn praktijk weten te vinden. Verschillende trajecten heb ik succesvol af kunnen ronden en zodoende de hulpvraag kunnen beantwoorden. Ook weer verschillende EMDR-sessie  toegepast. En ook het bloemenperk voor mijn praktijkraam bloeide als nooit tevoren zo mooi dit tweede seizoen. Nu staan in dit laatste seizoen voor de winterrust de herfstasters in bloei.

IMG_9850.jpeg

Reviews

Reviews zijn belangrijk als feedback op mijn werk en voor mijn klanten om een indruk te krijgen van hoe ik werk. Elke keer verrast een review me weer. Begin september mocht ik opnieuw via de mail weer een mooie review ontvangen: "Sessies bij Mark als helpend ervaren De sessies bij Mark Bosch heb ik als helpend ervaren. Hij helpt je de zaken op een rijtje te zetten. Verder plaatst hij een en ander in een perpectief van het gezin waarin je bent opgegroeid en je voorouders. Mark luistert goed en zorgt voor een open sfeer.
Hij geeft bruikbare tips voor communicatie en geeft daarmee steun. Met een opgelucht gevoel kwam ik steeds bij hem vandaan. Femke " Dank je wel Femke voor deze mooie review.

Kunst

Inmiddels bezit ik mooie passende kunstwerken van Pascal Brouwer (1973) voor mijn praktijk. De stijl van deze Arnhemse kunstenaar blijft ongeëvenaard. Mijn klanten zijn net als ik zeer lovend over zijn werk en soms hoor ik de woorden, Escher of Mondriaan vallen in vergelijking met zijn stijl. Persoonlijk vind ik de stijl van Pascal heel eigen en authentiek. Omdat ik niet alle werken op kan hangen in mijn praktijk speelde ik met de gedachte om de werken uit te lenen aan mensen, kunst in bruikleen zogezegd. Ik vind het een grandioos idee als meer mensen kunnen genieten van zijn werk. En zo op een goede dag een paar maanden na mijn gedachte vertelde iemand die een werk bij mij had gezien hoe fantastisch zij het vond. Ik vertelde dat ik me bedacht had dat ik sommige werken wel in bruikleen wilde gaan geven. Dat vond diegene een zeer goed idee. 
Begin september ben ik het eerste schilderij persoonlijk op gaan hangen met blacklight, zij was verrukt toen het hing. 

IMG 9482
 The Return Of The Urban Abstract Architect 2022-32 Champions Edition

23 september bracht ik het tweede werk in bruikleen weg. Het voelt echt fijn dat ik die mogelijkheid heb om op deze manier mensen te kunnen laten genieten van het werk van Pascal. En opnieuw werd het in bruileen gebrachte werk met open armen ontvangen.

380661407 814788163981057 4655773638980416741 n

The Return Of The Urban Abstract Architect 2022-25 - Champions Edition 

Wim Hof

Wim Hof wie kent hem inmiddels niet? Wim is een mooi en inspirerend mens en heeft met zijn ademhalingstechniek een prachtig helende methode gegeven aan de mens. Veel mensen zijn geholpen door het beoefenen van zijn techniek. Samen met Leendert ontmoette ik Wim tijdens de nieuwjaarsduik in 2022 in het Markermeer.  En in maart 2022 volgde ik bij Wim een Wim Hof weekend in Stroe Leendert mocht die zondag mee en sindsdien helpt Wim hem. Wim is een mooi mens met een pracht energie. Mijn zoon Leendert 13 jaar heeft veel gezondheidswinst kunnen boeken met hulp van Wim.

WhatsApp_Image_2023-09-17_at_20.29.23.jpeg

Leendert in het ijsbad 

Ik wilde Wim persoonlijk bedanken voor zijn, zijn en de hulp die aan Leendert heeft gegeven in het verbeteren van zijn gezondheid. Ik had bedacht dit met een passend werk van Pascal Brouwer te doen. Ik koos voor het werk Persistence And Resilience  met de zeer toepasselijke titel: Keep Focus Your Future - King Edition.

IMG_9733.jpeg
Het voelde voor mij als een voorrecht om Wim persoonlijk dit prachtige werk "Keep Focus Your Future" te mogen geven als dank.

Lidcactus

Mijn moeder kreeg ooit van mijn vader vlak voor zijn dood in 1975 een lidcactus. Die werd gekoesterd en groeide en bloeide dat het een lieve lust was. Elk jaar rond de kerst schoot hij vol in de bloei. Dat deed haar haar veel en ontroerde zo ik zag haar elke keer weer en dan vertelde ze hoe ze nog wist dat ze hem van mijn vader kreeg.
Ooit kreeg ik van haar van dezelfde lidcactus een stekje en die groeide langzaam maar gestaag maar uiteindelijk redde hij het niet. Dat vond ik toch jammer in de gedachte aan het verhaal van de plant. Mijn moeder overleed in 2017 en ik nam haar lidcactus eigenlijk in wat er van over was in alle jaren mee. En zette hem in mijn praktijk. En met lede ogen zag ik aan hoe elke keer een klein stukje afbrak en langzaam de plant dood ging. Wat ik ook deed en niet deed het lukte me niet. En ook een stekje wat ik thuis had van de plant van mijn moeder ging ziender ogen achteruit.
Eigenlijk vond ik het jammer als ik naar de plant keek. De plant van mijn moeder heeft het niet gered. Wat restte was het stekje van die plant in al zijn treurigheid bij mij thuis. Ik wilde als zijnde laatste draadje naar de plant uit 1975 deze niet verliezen. Ik nam hem mee naar mijn praktijk en tot mijn vreugde zag ik dat er opnieuw leven in de plant komt. Net op het nippertje gloort er hoop in het allerlaatste stekje van de lidcactus als nakomeling van de plant die mijn moeder ooit van mijn vader kreeg.
Gek eigenlijk dat dit broze ontwaken van dit laatste stekje mij zo gelukkig stemt.

IMG_9785.jpeg

Podcast

In mijn vakantie is het idee een podcast te gaan maken over het authentieke contextuele gedachte goed van Nagy geboren. Ik heb besloten een podcast te gaan maken en wordt daarin begeleid door David Stevens hij heeft inmens veel ervaring in het maken van podcasten. Ik heb allerlei ideëen maar het moet dus vooral een podcast over het contextuele gedachte goed van Nagy gaan worden.  Dit kan ook live met toestemming van een klant in mijn praktijk opgenomen worden over bijvoorbeeld een destructieve parentificatie  van de zondebokhet perfecte kindhet kind wat kind moet blijven en het zorgende kind. Ik wil andere mensen die hun sporen hebben verdiend in het contextuele werk en therapeuten gaan interviewen over hoe zij in de praktijk werken. Met als doel dat meer mensen met het Authentieke contextuele gedachten goed van Nagy kunnen gaan kennismaken. Of het allemaal zal gaan lukken gaat de komende maanden blijken. Maar vandaag de apparatuur opgehaald die ik mag lenen komende tijd en alvast even geoefend. Eén ding is zeker ik heb er veel zin in. Wordt vervolgd.

 15DD19B2-4171-4463-8F9A-B18AAA7E00CB_2.JPG

Image_5.png

 

5277F3C7-49D5-4C15-83B3-F71D7032BFB9_1_105_c.jpeg

 De herfst is in aantocht.

 

Quote voor september: "Mensen worden geholpen met aandacht voor de context van rechtvaardigheid met de hulpbronnen van resterende betrouwbaarheid."