Skip to main content

Terugkijkend op maart, en het eerste kwartaal van 2024

Geschreven op 31 maart 2024

Maart, en ik kijk met een blij gemoed terug. Op vele vlakken waren er heugelijke zaken om op terug te kijken, het voorjaar ontluikt in het bloemenperk voor mijn praktijk en het feit dat ik alweer 15 jaar mijn praktijk voer. Maar ook dat de BoschCast echt goed ontvangen wordt en inmiddels maar liefst 780 abonnees heeft. "Gevoelens van ‘loyaliteit’ en ‘gerechtigd zijn’ moeten worden onderscheiden van de relationele essentie van loyaliteit en gerechtigd zijn."

Bosch-Coaching 15 jaar!

15 jaar geleden heb ik Bosch-Coaching ingeschreven bij de kamer Van Koophandel. Mooie ontwikkelingen heb ik de afgelopen 15 jaar doorgemaakt zo wordt ik gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, voor mijn werk door verschillende grote zorgverzekeraars. Een toegepaste psychologie, contextuele Therapeut aan de Nagy Academie, en een opleiding tot EMDR therapeut afgerond. Ook de start van de Boschcast in 2023 is een welkom geschenk in mijn praktijk. En de eerste hoofdstukken van mijn boek "de zondebok" zijn geschreven. Kortom ik bruis nog volop met mijn 60 lentes en mijn vijftienjarige praktijk en ben ik nog steeds dankbaar dit werk te mogen doen en geniet ik nog elke dag van de intensiteit ervan. 

Een afspraak maken kan via het contact formulier of telefonisch.

Schermafbeelding_2024-03-24_om_16.47.58.png

Maart kenmerkt zich vooral door de vele ziekmeldingen. Het was een geschuif van afspaken in de agenda deze maand, om de onstane leegtes op te vullen. Verschillende EMDR-sessies heb ik gedaan en ik kreeg goede feedback terug op eerdere EMDR-sessies. Ook de eerste keer sinds het bijwonen van een trainingsdag EMDR verslaving dubbele diagnose in november 2023 heb ik het nieuw geleerde protocol een keer toegepast. Waarbij ik ervan uit ga dat ik na deze sessie de zucht heb kunnen uitdoven voor mijn klant. Ik word ook vermeld op de lijst van EMDR-therapeuten. 

 EMDR.png

Het bloemenperk 

Het bloemenperk voor mijn praktijk liet ik in 2022 aanleggen. Dit jaar zal het voor het derde seizoen gaan bloeien. Vele lovende reacties heb ik mogen ontvangen en ik moet zeggen dat het ook een pracht is om naar te kijken. De wisselende bloemen in de seizoenen en de wintersilhouetten. Dit jaar heb ik besloten om zelf het bloemenperk voorjaarsklaar te maken. Dat wil zeggen het oude loof eraf halen en het onkruid en gras er tussen uit halen als laatste de grondverbeteraar erop strooien. Na 1,5 uur werk was het klaar en met het buitje wat er na viel is de start compleet. Het wildemanskruid is de eerste plant die zijn bloemen laat zien. Of terwijl het voorjaar en de vierseizoenen pracht van het bloemenperk is begonnen.

 IMG_2048.jpegfe9c0ec3-0ad3-4f29-adbe-87c97daac560.jpg

Het bloemenperk

Volkstuin

Al 21 jaar volkstuinier ik aan de Bosweg. Dit aarden het volkstuinieren geeft mij een enorme ontspanning tel daar de magnifieke omgeving van het park Klarenbeek bij op en je weet dat deze volkstuin beleving compleet is. Vele jaren geniet ik al van de het fruit en de groente die ik oogst. De smaaksensatie is ongevenaard. Juist op de maandag als ik mijn vrije dag heb is het goed toeven op de volkstuin omdat je dan vaak de enige bent op het complex. Dan voel je je omringt door de bomen en het geluid van de vogels echt een onderdeel van de natuur. Het is ook een fijne manier om je weer op te laden voor een nieuwe werkweek. Inmiddels heb ik alles omgespit en de eerstelingen gepoot, de tuinbonen gelegd, knoflook geplant, raapstelen en wat bloemen gezaaid. Kortom ook hier is het voorjaar en het nieuwe tuinseizoen van start gegaan.

IMG_2085.jpeg

de volkstuin aan de Bosweg 

de BoschCast

Na de start van de de Boschcast in oktober 2023 was ik zelf soms onzeker over wat ik nu precies aan het doen was. Ik had een missie, en dat is het authentieke gedachtengoed van Nagy opnieuw in het licht te zetten. Juist omdat er in mijn visie de laatste jaren zoveel verbastering van het gedachtengoed is gekomen. De helende kracht van Nagy zit hem juist in het herkennen van het gevende kind en het ontschuldigen. 

Ik voel me vereerd met de toezegging van Else-Marie van den Eerenbeemt mijn gast te willen zijn in de BoschCast. Else Marie is degene die Nagy naar Nederland haalde. Eigenlijk zijn alle contextueel therapeuten schatplichtig aan haar.  Dus juist daarom vond ik bij aanvang van de BoschCast het zo belangrijk om het gedachtengoed in zijn authenticiteit te laten zien. Maar dat is nog makkelijke gezegd dan gedaan en juist de feedback van kijkers op de uitzendingen helpen me in dit proces. "Bijzonder open gesprek ook op privé gebied. Het gesprek zat al die tijd in een fijne Flow. Zeer aangenaam om naar te luisteren en interessant", "Heel boeiend gesprek. Gekluisterd gezeten van begin tot het eind. Dankjewel", "Wat bijzonder en heerlijk om professor Desmet zo te zien lachen. Zover ik weet, heb geen boek, schrijfsel, of podcast van hem heb gemist, maar bij deze heb ik zowel gehuild als gelachen. Ik ben vervuld met zoveel vragen en inspiratie. Wat een geschenk, Dank!"," ..De "mens achter de mens", een eloquent gesprek. 🙏", "Wat een mooi, boeiend en respectvol gesprek. Dank!🙏💓", "Het is zelden dat ik op YouTube een gesprek tot het einde bekijk, nu echter wel. Ik neem aan dat is de puurheid van het gesprek van twee mensen die beide openstaan voor hun eigen gedachten. Mooi hoor!", "Heel boeiend!! Voor mij een nieuwe podcast , dankuwel heren!". Ik ben ontzettend blij dat nu 29 maart goede vrijdag alweer de 16de aflevering online is gezet en ik weet dat ik op de goede weg ben. Via de app, mail, reacties onder de uitzending en zelfs per post verneem ik dat mensen de meerwaarde zien van de BoschCast. Dit stemt me diep gelukkig omdat mijn ervaring is dat het Authentieke gedachtegoed van Nagy die kracht van heling kan bewerkstelligen bij mensen en in de maatschappij die in deze tijd zo ontzettend hard nodig is. 

IMG_2210.jpeg

Post na aanleiding van de BoschCast

Kitten

Tot ons aller genoegen heb ik een Bengaalse kitten aangeschaft. Het was liefde op de eerste foto en helemaal toen we haar op 10 maart in Leeuwarden ophaalde en live zagen. En het klopte in alles, Guusje is een super fijn dier. Het grote voordeel van de Bengaal is dat hij minder allergeen is. En dat is in mijn gezin wel belangrijk daar mijn dochter en zoon net als ik allergisch reageren op katten maar dus niet op onze allerliefste Guusje. 

PHOTO-2024-03-02-22-20-30.jpgIMG_2237.jpeg

De foto van de Cattery Charante

Kunst uitleen

1adb186a-ca62-406a-bdbf-e33e1341db8b.jpg

The-return-of-the-urban-abstract-architect-2023-118-king-edition

Inmiddels bezit ik mooie passende kunstwerken van Pascal Brouwer (1973) voor mijn praktijk. De stijl van deze Arnhemse kunstenaar is ongeëvenaard. Mijn klanten zijn net als ik zeer lovend over zijn werk en soms hoor ik de woorden, Escher of Mondriaan vallen in vergelijking met zijn stijl. Persoonlijk vind ik de stijl van Pascal heel eigen en authentiek. Sinds deze maand beschikt Pascal over een website en https://pascalbrouwerart.com waarin al zijn werk is te bewonderen is. Omdat ik niet alle werken op kan hangen in mijn praktijk speelde ik met de gedachte van bruikleen. Ik vind het een fijn idee als meer mensen kunnen genieten van zijn werk. En zo op een goede dag een paar maanden na mijn gedachte vertelde iemand die het werk had gezien hoe mooi zij het vond. Ik vertelde dat ik het wel in bruikleen wilde geven. Dat vond diegene een zeer goed idee. En nu vijf maanden later heb ik een vierde werk in bruikleen gegegeven.
Ook dit werk ben ik persoonlijk gaan brengen met blacklight.
Het kunstwerk van Pascal Brouwer (1973) - The-return-of-the-urban-abstract-architect-2023-118-king-edition
Wat een facinerend werk!

IMG_9096.jpeg

Quote voor April: "Symmetrische relaties zijn intrin-siek wederkerig. Mensen van ge-lijke kracht en maatschappelijke positie, die van zichzelf geven, hebben recht op terugkrijgen in ongeveer gelijke mate."