Skip to main content

April doet wat hij wil

Geschreven op 27 april 2021

Vandaag kijk ik terug op alweer de vierde maand en het begin van het tweede kwartaal van 2021, een zeer drukke maand april met zeven intakegesprekken en deze maand slechts drie corona afzeggingen doordat mensen moesten wachten op de testuitslag. Het is goed merkbaar dat mensen onder druk komen te staan door de Lock down en alle geldende corona maatregelen.

Mensen mailen en hopen dan eigenlijk direct terecht te kunnen, vaak lukt dat ook wel, maar ook in mijn praktijk is er nu een kleine wachtlijst ontstaan.


Bosch-Coaching bestaat inmiddels 12 jaar!

1 april 2009 schreef ik me in bij de kamer Van Koophandel en zodoende was dat heugelijke moment op 1 april 2021 alweer 12 jaar geleden.
Prachtige ontwikkelingen heb ik in die 12 jaar door gemaakt, ik behaalde mijn Bachelor Toegepaste Psychologie, ronde de vierjarige opleiding voor Contextueel Therapeut af en word gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, voor mijn werk, door verschillende grote zorgverzekeraars. Momenteel ben ik bezig mijn EMDR-practitioner opleiding af te ronden bij het BIVT.

In alle corona maatregelen zijn vele ondernemers bezig met financieel te overleven. Zo wordt door een van de ondernemers in het verzamelgebouw buiten gesport rondom het gebouw waarin mijn praktijk  gevestigd is en in de avond staan er buitenlampen om het sporten te begeleiden. Op één avond viel dat buitenlicht zo prachtig mooi naar binnen en dit gaf een heel bijzonder lijnenspel van schaduw in mijn praktijkruimte.

thumbnail IMG 1669

Foto: Mark Bosch

Doordat Koningsdag dit jaar opnieuw komt te vervallen door de Corona maatregelen werk ik ook op Koningsdag.

April was zoals gezegd een drukke maand waarin ik goede contextuele interventies heb kunnen inzetten en ook bij een gezin van betekenis mocht zijn. Elke keer weer ervaar ik hoe mensen elkaar toch mis kunnen verstaan in woorden. En welke impact die woorden kunnen hebben. Ook wanneer mensen vele jaren na dato daar erkenning voor krijgen lijkt er soms een zware last van de schouders te vallen. Als ouders hun kinderen erkenning kunnen geven in het ongewilde onrecht wat ontstaan is, zijn dat hele mooie momenten in mijn praktijk. Het zelfde ervaar ik als ik de pijn van niet gezien worden in een relatie onder woorden kan helpen brengen en daardoor mensen in dialoog met elkaar kan brengen in plaats van de vaak verwijtende monologen die men naar elkaar uitspreekt. Ieder intakegesprek begint voor mij met het uittekenen van een genogram zodoende worden de feiten zichtbaar.
Bijzonder blijft het als daarbij partners verbaasd dingen van elkaar horen die men nog nooit gehoord had. Het lukt mensen daardoor om ook anders, milder naar elkaar en elkaars geschiedenis te kijken.

Als ik dan deze maand een waardering voor mijn werk terug mag ontvangen in de vorm van maar liefst twee 5 sterren Google reviews dan vervuld mij dat met dankbaarheid.
"Mark is een fijne vent, hij stelt je op je gemak. Met zijn kennis en professionaliteit helpt hij je aan nieuwe inzichten. Je leven lang haal je daar nog voordeel uit."
& "Heel tevreden, fijne klik, professioneel, goede gesprekken, nieuwe inzichten, heldere uitleg. Vooral bijzonder hoe de kleinste tips een groots effect hebben gehad. Ik blijf hem altijd dankbaar!"

Elke keer verrast het me opnieuw te ervaren dat een review zo goed weergeeft hoeveel de contextuele therapie bijdraagt aan het welbevinden van mensen.

Ontspannen zonder alcohol. Wat verdrink je door het nuttigen van alcohol vraag ik mijn klanten? Nu de terrassen weer open gaan lijkt dat zeker iets om over na te denken. Ik vraag mensen vaak hoe ze echt tot ontspanning komen? Vele zoeken die ontspanning in een drankje. Ik stel dan voor alcohol te vervangen door bijvoorbeeld een wandeling of een meditatieoefening .  Om zodoende anders te leren ontspannen. Zelf ontspan ik door  te wandelen, zwemmen, mediteren, fotograferen maar bovenal te tuinieren. Ik ga dan lekker tuinieren op mijn volkstuin dat brengt mij volledig tot rust.

Om rust in te bouwen ga ik nu eerst genieten van een paar extra vrije dagen in de meivakantie!