Skip to main content

Terugkijkend, op januari de eerste maand in het jaar 2023

Geschreven op 31 januari 2023

Januari, de eerste maand in dit nieuwe jaar was een drukke maand waarbij ik iets eerder waar aan het werk ging dan gepland. De vakantie heeft me goed gedaan en ik ben geestelijk en lichamelijk uitgerust begonnen aan dit nieuwe jaar 2023"De betrouwbaarheid van de hulpverlener berust in de 1ste plaats op zijn veelzijdig gerichte partijdigheid". Nagy

10 januari maakte ik mijn praktijkruimte schoon en gaf mijn planten wat extra aandacht zodat ik op 12 januari weer fris kon starten.

323139075 1143494053020409 3609588748082134941 n

Tarieven Ondanks de inflatie en gestegen energiekosten heb ik besloten de tarieven voor individuele en relatietherapie niet te verhogen. Rekening houdend met, alles wat al duurder is geworden wil ik de drempel niet verhogen voor mensen in hun finaciële last maar de tarieven bij Bosch-coaching gelijk houden. De behandeltarieven vanaf 1 januari 2023 zijn: Individuele coaching of therapie:€ 95,-. Dit betreft een sessie van 75 minuten. Relatietherapie:€ 140,-incl. btw          (€ 70,00,- per partner). Dit betreft een sessie van 90 minuten. Ik neem graag ruim de tijd voor mijn klanten.
Loopbaanbegeleiding: € 95,- voor een sessie van 75 minuten. Op verzoek is een sessie van langer dan 75 of 90 minuten mogelijk: Individueel € 20,- en bij relatie therapie € 24,- per 15 minuten extra. Toeslag van17% van de consultprijs per sessie voor weekend- en avond consulten (18:00 – 22:00 uur). Btw hoeft enkel betaald te worden bij relatietherapie of bedrijfsmatige sessies. Ook in 2023 wordt Bosch-Coaching gedeeltelijk vergoed door verschillende zorgverzekeraars.

Jaartraining, "Trauma en gehechtheid: de taal van het lichaam"

13 Januari had ik de 6de trainingsdag van de jaartraining, "Trauma en gehechtheid: de taal van het lichaam"  inmiddels heb ik nu al zes leerzame trainingsdagen gevolgd. Deze training geeft me weer nieuwe inzichten en tools voor mijn praktijk. Na de tweede trainingsdag kocht ik een expandabal die ik als oefening al een paar keer heb ingezet in mijn praktijk, met een mooi resultaat. Ik kijk uit naar de twee laatste trainingsdagen. Op 24 februari is de laatste dag en geeft een ieder een kleine presentatie van het geleerde. Zelf omlijst ik mijn eindpresentatie met een liedje wat ik schreef. Tot nu toe is het een leerzame training geweest.

EMDR

In het nieuwe jaar starte ik gelijk met verschillende EMDR-sessies

 Scan 4 2

Door het behalen van mijn certificaat EMDR-Therapeut pas ik EMDR nu ook echt regelmatig toe in mijn praktijk. Was ik in het begin na het behalen van mijn practioner in 2021, vaak nog wat onzeker kan ik nu zeggen dat ik zeker ben geworden in de uitvoering van EMDR. Ik heb verschillende individuele supervisies gevolgd en ben onderdeel van een EMDR-intervisie groep om mezelf scherp te houden. Voor verschillende vragen pas ik tegenwoordig  EMDR toe in mijn praktijk. Het moet natuurlijk wel passen bij mijn praktijk ik ben tenslotte een eenpitter. Ik maak geen onderdeel uit van een grote GGZ-instelling. Laatst had ik een casus waarbij jaloezie sterk de boventoon voerde in de relatie, door EMDR toe te passen werd het rustiger voor degene die ontzettend  jaloers gedrag vertoonde naar zijn partner. Door op zoek te gaan naar de bron van zijn jaloersheid kon ik dat stuk jaloersheid met behulp van EMDR goed uitdoven. De persoon gaf aan veel baat te hebben gehad van de sessie en zich veel minder jaloers te voelen. Bij jaloersheid in een relatie is het voor beide personen niet fijn, degene die jaloers is ervaart een last alswel degene waar men jaloers door is ervaart last. Dat te verlichten kan meer ruimte geven in de relatie. En op die manier een nieuw licht laten schijnen op de relatie. Ik wordt tegenwoordig ook vermeld op de lijst van EMDR-therapeuten. Wat ik helemaal bijzonder vind is dat ik al mijn eerstevijf sterren google reviewvoor voor EMDR mocht ontvangen. "Pas geleden een EMDR therapie bij Mark gehad. En ben zo blij met het resultaat! Ik had dat veel eerder moeten doen. Een echte aanrader."

Ademsessie

21 januari was ik bij de 3 uur durende ademsessie, workshop en muzikaal concert met een grote groep gelijkgestemde mensen in de prachtige Jacobikerk in Utrecht. Breathwork met Kasper van der Meulen zeer leerzaam en heel inspirerend.

 IMG 4270

Het begon met een gezamelijke ademsessie met z’n allen. Daarna een geleide meditatie met als thema Memento Mori / Microdosing Death heeft. Door je te verdiepen in de eindigheid van het leven kun je de waarde van het leven ten volste ervaren. Natuurlijk ontbrak de handpan niet. Ook werd het geheel omlijst en vergezeld met muziek van en door Daniel Kist, die met zang en pianospel en rake teksten een waardevolle bijdrage liet horen. Ik heb genoten en vond het een hele fijne ervaring en ben blij dat ik in februari en maart weer een meditatie bij zal wonen. Wil jij ook een ademsessie bijwonen klik op deze link.

Happinez en Tenenlezen

In januari werd ik benaderd door de Happinez of ik mee wilde werken aan een artikel over Tenenlezen. In 2019 heb ik nog op de Zwarte Cross de workshop "Entertenen" aangeboden en dat was een groot succes. De laatste jaren doe ik dat eigelijk niet meer op festivals. Door de belangstelling vanuit de Happinez neem ik wel opnieuw in overweging om mijn workshop "Entertenen" opnieuw aan te gaan bieden, niet op festivals maar in de comfort van mijn praktijk. Het tenenlezen is een mooie ingang voor mensen om met zichzelf in contact te komen. De informatie uit de tenen geeft altijd veel plezier. Ook bij de Zwarte Cross begon men lacherig aan de workshop en ging men onder de indruk van eigen tenen weer weg. Tenenlezen De grondleggers van het tenenlezen Imre en Margriet Somogyi zijn sinds 1981 bezig met het in kaart brengen en op schrift zetten van de tenen. Sinds het overlijden van Imre is Margriet ook gestopt met het Tenenlezen. Tenenlezen is een kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van de tenen te interpreteren. Je leest iedere teen afzonderlijk met al zijn kenmerken en kijkt daarbij naar de samenhang tussen de andere tenen. De methode is geschikt om zelfkennis op te doen. Ieder mens heeft zijn eigen 10 unieke tenen. Tenenlezen biedt handvatten en legt bloot waar je kracht, zwaktes en kwaliteiten liggen.
De teen Elke teen weerspiegelt een unieke eigenschap of kwaliteit. Je kunt je tenen zien als zenders en ontvangers. De stand en de lengte van je tenen, leert je hoe je met een eigenschap omgaat. Je leest eerst de tenen van de rechtervoet en vervolgens die van de linkervoet. Een teen is verdeeld in drie kootjes, behalve de grote teen, die heeft twee kootjes. Een teen is als volgt opgebouwd: Eerste kootje, is de wortel en weerspiegelt het begin, Tweede kootje, is het midden en weerspiegelt de ontwikkeling, Derde kootje, is het uiteinde en weerspiegelt de uiting.

tenenlezen 2

Ik heb het verzoek van de Happinez aangenomen en er is inmiddels een interview afgenomen. Het was een heel leuk interview en de eerste opzet heb ik gelezen, het is een heel leuk stuk geworden. Voor het artikel moest er ook een foto worden gemaakt. Die heb ik op zondag 22 januari laten maken in Amsterdam. Ik ben samen met mijn dochter Rosalie naar Amsterdam gegaan. Zij vond het natuurlijk heel interessant om een echte fotoshoot van haar vader, die gestyled en iets wat opgemaakt werd mee te maken. Roaslie maakte ook een foto van mij tijdens de fotoshoot.

IMG 4307

In het maart nummer van Happinez het eindresultaat.

Readen Ik ben vorig jaar gestart met een masterclass readen bij Jacquline Wolvetang. 23 januari had ik mijn tweede les. Voor mij is readen een nieuwe wereld waar ik me voor open wil stellen. Ik had zelf al eens een reading ondergaan bij Jacquline en het verwonderde me wat ze kon readen. Toen ze vertelde dat ze dit één op één aanbood in een masterclass heb ik me gelijk opgegeven.

ouder

Als vader nam ik mijn verantwoordelijkheid om de zwemlessen van onze dochter te begeleiden. Op zaterdagochtend moesten we het afgelopen anderhalf jaar vroeg op voor de zwemles, na het zwemmen ging ik door naar mijn werk. Nu ben ik vroeger zwemjeugdinstruteur geweest en had er al heel goed watervrij gemaakt. Dus toen ze begon was ze er echt klaar voor. Helaas schoot het echt niet op in het vorige zwembad met name de bejegening naar de kinderen voelde echt niet goed, er werd toch vaak gesnauwd als ze het niet goed deden. Toen besloot ik over te stappen naar een kleiner zwembad waar er meer aandacht was voor de kinderen, en ze meer gerichte aanwijzingen en aanmoedigingen kregen. Positieve bekrachtiging werkt nu eenmaal beter.  Dat was een zeer goede beslissing! Rosalie starte 45 weken geleden bij De Piranha, op 22 april 2022 behaalde ze A en al gauw volgde B en afgelopen 27 januari C. Zwemschool De Piranhawat een fijn zwemonderwijs Jean en het Piranha Team hartelijk dank voor de fantastische lessen. En wat een mooie borstcrawl heeft Rosalie nu. 

Schermafbeelding 2023 01 28 om 11.33.31

 

Quote voor februari "In het leven is het noodzakelijk om verantwoordelijkheid te zijn voor de consequenties die het hebben van relaties met zich meebrengt." Nagy