Skip to main content

Werken ten tijde van de Corona-crisis

Geschreven op 04 april 2020

Werken ten tijde van de Corona crisis

Vandaag een week later, na het ingaan van de verlenging tot 28 april van de maatregelen rondom de corona crisis, kijk ik terug op wederom een bijzondere werkweek.

Vele mooie strakke blauwe luchten heb ik gezien vanuit mijn praktijkraam, met uitzondering van de vrijdag toen er een verfrissend buitje viel.

Vanuit de beroepsvereniging kwam opnieuw de melding om alle verwarring te voorkomen:

“Kun je wel op afstand minimaal 1,5 meter therapiesessies houden, dan mag je doorwerken met in acht neming van alle overige regels van RIVM en zorgverzekeraars.”

Gelukkig kan ik ruim voldoen aan de afstand en neem ik alle voorgeschreven maatregelen in acht. Bijna al mijn  klanten zijn gekomen op hun geplande afspraak en ook via beeldbellen heb ik in één geval mijn sessie kunnen aanbieden. Ik heb wederom mijn bijdrage mogen leveren in mijn vitale beroep als psycholoog-coach. En zodoende opnieuw een bijdrage kunnen leveren aan het welbevinden van mijn klanten. Deze week mocht ik verschillende ontroerende momenten meemaken in mijn werk als contextueel therapeut. Wat voor mij mijn werk echt zo bijzonder maakt. Deze Corona-crisis doet echt heel veel met mensen in hun persoonlijke sfeer. Eigenlijk is elk gesprek afgelopen weken begonnen met daar even bij stil te staan. De impact op de maatschappij wordt steeds sterker en duidelijk voelbaar. Deze week hoorde ik van mijn klanten dat contracten niet verlengd worden, ondernemers die failliet dreigen te gaan. Wat doen de genomen maatregelen nu al veel in de persoonlijke levenssfeer van mensen? Ik maak me persoonlijk ook grote zorgen om de vele kwetsbare kinderen en volwassenen die nu niet zichtbaar op bijvoorbeeld school zijn en dringend hulp nodig hebben. En ook na het eindigen van de maatregelen, als alles weer langzaam op gang zal gaan komen zal de schade voor vele mensen duidelijk worden en een impact in hun leven hebben.

Alle afzeggingen deze week zijn kloppend geweest, omdat men verkouden was of omdat men bij de risicogroep behoort. Ik heb nu in totaal 18 kloppende Coronacrisis afmeldingen in mijn praktijk gehad sinds 6 maart. Kortom mensen helpen elkaar door deze crisis heen. Zelf ben ik nog steeds kerngezond en ben ik dankbaar dat ik wederom terug kan kijken op een mooie werkweek met slechts 6 kloppende afzeggingen. En nu begint voor mij het weekend en start ik disndag een nieuwe werkweek.

Wil jij ook een afspraak maken? Dat kan nog steeds via het contact formulier.

Blijf voor elkaar zorgen en bovenal blijf gezond.