Skip to main content

Werken ten tijde van de Coronacrisis & Vrolijk Pasen

Geschreven op 11 april 2020

 

Werken ten tijde van de Coronacrisis & Vrolijk Pasen.

Vandaag twee weken later na het ingaan van de verlenging van de extra maatregelen rondom de Coronacrisis, kijk ik wederom terug op een zeer bijzondere werkweek. Ditmaal met slechts één afzegging. Opnieuw heb ik weer vele mooie blauwe wolkenluchten gezien en een prachtige zeer grote volle maan, vanuit mijn praktijkraam aan de Vijverlaan 30.

Vanuit de beroepsvereniging de melding, nogmaals om alle verwarring te voorkomen: “Kun je wel op afstand minimaal 1,5 meter therapiesessies houden, dan mag je doorwerken met in achtneming van alle overige regels van RIVM en zorgverzekeraars.” Gelukkig kan ik dus ruim voldoen aan die afstand en neem alle verdere voorzorgsmaatregelen in acht.

Ook via beeldbellen heb ik in één geval mijn sessie kunnen aanbieden in Italië. Aangrijpend om te horen hoe men zich daar staande moet houden in de afgedwongen Lock-down. De angst die dat oproept en de vragen die onbeantwoord blijven en continue de update van doden en besmettingen die de angst alleen maar verder aanwakkert. Men zingt niet meer op balkons en het samengevoel is ook wel wat weggeëbd. Men heeft het wel gehad die Lock-down, vertelde deze klant mij in het beeldbelgesprek. Persoonlijk ben ik blij dat we daar in Nederland niet in mee zijn gegaan een totale Lock-down. Ik heb wederom een mooie bijdrage kunnen en mogen leveren deze week in mijn vitale beroep als psycholoog-coach. En zodoende opnieuw hebben kunnen bijdragen aan het welbevinden van mijn klanten.

Deze week zijn er zoveel ontroerende momenten met mij gedeeld, dat is wat mijn werk als contextueel therapeut echt zo bijzonder maakt. Dat je met zo ogenschijnlijk kleine vragen zoveel goeds in beweging kunt zetten bij mensen. Deze bedankregel mocht ik ontvangen via de mail: “ik wil je echt bedanken voor afgelopen woensdag; Tot en met vandaag hebben we het weer heel fijn samen.” Dat raakt me enorm als ik dat lees en het geeft me het gevoel de juiste beslissing genomen te hebben om de praktijk niet te sluiten maar door te werken ten tijde van de Coronacrisis.

Er leeft veel bij mensen in deze Coronacrisis, eigenlijk is elk gesprek deze afgelopen week weer begonnen met daar even bij stil te staan. De impact van de maatregelen zijn sterker voelbaar, in de persoonlijke levenssfeer van ondernemers die failliet dreigen te gaan. De genomen maatregelen zullen ook na de zogeheten intelligente lock-down heel veel leed veroorzaken in en om de persoonlijke levenssfeer van mensen. Ik maak me grote zorgen om de vele kinderen en volwassenen die nu niet zichtbaar zijn en dringend hulp nodig hebben. Als alles weer langzaam op gang komt  zal de schade voor mensen pas echt duidelijk worden. En waarschijnlijk nog lang nadreunen in onze samenleving. Voor mijn praktijk staat het totaal sinds 6 maart nu op 20 Coronacrisis afmeldingen. Zelf ben ik dankbaar dat ik gezond ben en wederom terug kan kijken op een bijzondere werkweek. Wil jij ook een afspraak maken?

Dat kan nog steeds via het contactformulier.

Zorg voor elkaar en bovenal blijf gezond.

Nu ben ik vrij en ga ik genieten, samen met mijn gezin van het komende paasweekend, ik wens een ieder goede Paasdagen toe.