Skip to main content

Werken ten tijde van covid-19

Geschreven op 25 april 2020

Werken ten tijde van covid-19

Vandaag vier weken, en de persconferentie van afgelopen dinsdagavond verder waar opnieuw besloten is de intelligente lock-down te verlengen in de extra maatregelen rondom de Coronacrisis. Ik vindt het jammer dat de overheid zoveel beroepsgroepen nu tegenhoudt om met gezond verstand weer aan het werk te gaan.

Zelf kijk terug op een zeer bijzondere werkweek. En ik merk ook dat het prima te doen is, mensen zijn heel meewerkend we geven geen handen geven elkaar ruimte, dus ook een kapper zou weer prima aan het werk kunnen. Ditmaal heb ik zelf géén afzeggingen gehad maar wel weer twee intakegesprekken.

Vele prachtige mooie blauwe wolkenluchten en fris groene lente bomen die ontluiken heb ik gezien tijdens mijn werk vanuit mijn praktijkraam aan de Vijverlaan 30. De schilders zijn bijna klaar met het pand aan de buitenkant opnieuw in de verf te zetten. Vanuit de beroepsvereniging de melding, om alle verwarring te voorkomen: “Kun je wel op afstand minimaal 1,5 meter therapiesessies houden, dan mag je doorwerken met in achtneming van alle overige regels van RIVM en zorgverzekeraars.” Gelukkig kan ik dus ruim voldoen aan die afstand en neem alle verdere voorzorgsmaatregelen in acht. Persoonlijk ben ik blij dat Nederland niet mee is gegaan in een totale Lock-down. Maar nu zou een verruiming van de maatregelen op zijn plaats zijn. Door Zweden heb je straks ook wereldwijd ander vergelijkingsmateriaal. Zelf heb ik deze week opnieuw mijn bijdrage weer mogen leveren in mijn werk als psycholoog-coach/ relatietherapeut. En zodoende kunnen bijdragen aan het welbevinden van mijn klanten. In mijn gevoel heb ik de juiste beslissing genomen om mijn praktijk niet te sluiten maar door te werken ten tijde van de Coronacrisis covid-19. Mijn klanten houden zich ook keurig aan de regels en melden zich keurig af bij ziekteverschijnselen waarbij deze week dus geen afmeldingen! Veel ontroerende momenten zijn er gedeeld afgelopen week. Dat is wat mijn werk als contextueel therapeut zo bijzonder maakt. Met ogenschijnlijk kleine vragen kun je zoveel groots in beweging en heling zetten bij mensen. Ook afgelopen week is elke gesprek opnieuw begonnen door even stil te staan, in wat de maatregelen voor impact heeft, in de persoonlijke levenssfeer van mijn klanten.

Ik vraag mensen ook:

  • Wat is er nu wat je opmerkt?
  • Wat brengt de gedwongen rust jou

Dat wat je opmerkt kun als nieuw doel nemen na de crisis. 

Ik hoor bijvoorbeeld:

  • Ik merk dat ik rustiger word door de rust op straat.
  • En ik ben minder gejaagd en voel me meer verbonden met mijn omgeving.

Dan geef ik terug: Dat is mooi om te ervaren en misschien kun je dat uitwerken voor jezelf en na alle maatregelen dit opnieuw inbedden in je leven. Wat mij opvalt is dat alle HSP hoog sensitieve personen zo wel varen bij de rust onstaan door de maatregelen, ze geven me terug in gesprekkne dat ze het fijn vinden dat de gejaagdheid is verstomd.

Eigenlijk biedt deze tijd dus ook echt nieuwe mogelijkheden. Momenten van bezinning die veel goeds kunnen brengen, naast al het leed. Want dat er heel, heel veel leed zal ontstaan na deze crisis wordt mij steeds duidelijker. Voor mijn praktijk blijft het totaal sinds 6 maart staan op 24 Coronacrisis afmeldingen. Zelf ben ik dankbaar dat ik gezond ben en wederom terug kan kijken op een bijzondere werkweek.

Wil jij ook een afspraak maken? Dat kan nog steeds via het contactformulier. Nu ga ik genieten van mijn weekend.

Heb oprechte zorg voor elkaar en bovenal blijf gezond.