Skip to main content

Werken ten tijde van

Geschreven op 16 mei 2020

Vandaag kijk ik terug op een zeer volle werkweek met drie nieuwe intakegesprekken en geen afzeggingen. In mijn gevoel heb ik de juiste beslissing genomen om mijn praktijk niet te sluiten maar door te werken ten tijde van de Coronacrisis. Ik kan me ook prima houden aan de RIVM-richtlijnen.

Als ik dan deze week opnieuw nog een review voor mijn werk mag ontvangen bevestigt dat voor mij dat de beslissing dat het juist was om door te werken. Eindelijk mogen nu ook weer de kappers en vele andere beroepen de draad van het werkzame leven weer oppakken. Eén beeldbel gesprek met een ouder echtpaar, die mij vertelde als men naar het ziekenhuis moest voor corona prima, maar naar de IC dat nooit. Waarvoor wordt aan ouderen niet zelf gevraagd wat men wil? Zelf denk ik eigenlijk zijn de noodmaatregelen niet goed doordacht zijn het oogt steeds rommeliger en er komen steeds meer schrijnende verhalen van mensen naar boven. De angst heeft mensen heel veel stress bezorgd, veel mensen verliezen hun baan of hun bedrijf. De economie die krakend tot stilstand kwam kampt nu met een ongekende krimp van 8%. Ik vrees dat nu langzaam de impact echt boven komt drijven en die zal ongekend zijn.

Ook afgelopen week is elke gesprek opnieuw begonnen door even stil te staan, in wat de maatregelen voor impact heeft, in de persoonlijke levenssfeer van mijn klanten. Wat mij opvalt is dat alle HSP’ers hoog sensitieve personen zo wel varen bij de rust, ze geven me allemaal terug dat ze het fijn vinden dat de gejaagdheid is verstomd. Voor hen is het jammer dat het leven weer op gang komt. De anderhalvemeter samenleving is vreemde gewaarwording voor vele. En aan de andere kant de kans die de crisis je bied na te denken over je kernwaarden. Stil te staan bij de gezinnen van herkomst van mijn klanten hoe de kinderen de corona tijd beleven. Precies dat is wat mijn werk als contextueel therapeut zo bijzonder maakt. Veel ontroerende momenten zijn er gedeeld afgelopen week. Veel ontroerende momenten zijn weer met mij gedeeld de afgelopen week in mijn praktijk. Dat is wat mijn werk als contextueel therapeut zo bijzonder maakt.

Ik kijk terug op een bijzondere week waarin ik vele gesprekken heb gevoerd en waarin ik duidelijk merk dat het leven weer opgang aan het komen is. Mensen denken weer voorzichtig na over hun vakantie en hoe moet het nu verder.
Wil jij ook een afspraak maken? Dat kan via het contactformulier.

Heb zorg voor elkaar en blijf bovenal gezond.