Skip to main content

Terugkijkend op mei, dankbaar en blij.

Geschreven op 28 mei 2021

Vandaag kijk ik tevreden en dankbaar terug en sluit ik mijn werkweek en de maand mei af. De laatste zaterdag van mei ben ik vrij en dat is inmiddels al wel een tijdje geleden dat ik op de zaterdag een vrije dag heb gehad en heel fijn om te weten dat het dan ook nog eindelijk weer zonnig en mooi weer wordt. Wat heb ik deze maand veel regen zien vallen als ik uit mijn praktijkraam keek.

Wat bleef het koud voor de tijd van het jaar het is soms natuurlijk ook lekker als jij zelf binnen zit en het buiten regent maar nu breekt dan alsnog het verlate mooie voorjaarsweer echt los.

Het was een zeer drukke mei maand ondanks de meivakantie, met maar liefst acht intakegesprekken. Ik merk zelf in mijn praktijk dat de corona maatregelen een enorme impact hebben op onze samenleving, want wat ik in mijn praktijk ervaar is natuurlijk breed meetbaar in de samenleving. En de versoepelingen komen geen dag te laat in die zin. De nood is hoog en ik hoor schrijnende verhalen die ik helaas niet meer direct kan beantwoorden ook in mijn praktijk is inmiddels een bescheiden wachtlijst ontstaan. In de maand mei ontving ik een vijf sterren Google Review;Door de therapie van Mark zijn mijn partner en ik elkaar beter leren begrijpen. Mark is een aangename therapeut die weet waar hij het over heeft en heeft op veel vlakken ervaring. Een echte aanrader voor iedereen die problemen ervaart in zijn of haar relatie met partner en/of familie. Bedankt Mark!”

Elke keer weer verrast het en voel ik me dankbaar als ik zo’n mooie Review mag ontvangen voor mijn werk als contextueel therapeut.
Ik heb verschillende trajecten af kunnen ronden waar door er ook weer nieuwe ruimte in mijn agenda ontstaat die ik ook gebruik voor de ontwikkeling van mijn EMDR opleiding.

EMDR

Deze maand heb ik voor het eerste een sessie EMDR toegepast bij een oefen klant en deze eerste EMDR casus met audio opgenomen en ingeleverd ter beoordeling van mijn supervisie. EMDR is een mooie tool in mijn gereedschapskist. Wanneer ik drie casussen heb ingeleverd en die allen goed zijn bevonden mag ik mezelf EMDR practioner noemen. Nu ben ik officieel EMDR practioner i.o..
Voor mijn praktijk wil ik EMDR in gaan zetten voor trauma’s, passend in mijn praktijk zoals mensen die vastlopen doordat ze nare gebeurtenissen uit hun leven maar niet kunnen vergeten of bv. Angst, EMDR is een wonderlijke tool.
In combinatie met mijn werk als contextueel therapeut verwacht ik mooie interventies in te kunnen gaan zetten.

Licentie

Mei is ook de maand waarin ik mijn studiepunten kon inleveren ter beoordeling, voor verlenging van de licentie als LVPW Register therapeut. Mijn punten zijn gevalideerd en de licentie is voor drie jaar verlengd tot 12 augustus 2024.

Licentie

Wandelcoaching
In deze coronaperiode heb ik goed nagedacht over hoe zou ik bij eventuele volgende strenge lock-down toch ook hulp kunnen bieden aan mensen die niet de praktijk willen bezoeken daarvoor wil ik wandelcoaching aan gaan bieden. In 2020 had ik maar liefst 52 Coronaafmeldingen. In mijn praktijk heb ik al sinds vorig jaar een luchtreiniger staan met UV licht en ionisatie maar toch zijn er mensen die het niet aandurven die mensen zou ik dan toch hulp kunnen bieden in de vorm van wandelcoaching. In mijn volkstuin een bijzonder mooie plek aan de Bosweg is nu zo ingericht dat ik ook vandaar zou kunnen starten met het weer in contact brengen van mensen en de natuur. Met gemak kun je daar 1,5 m houden in de buitenlucht. Wandelen werkt herstellend bij bijvoorbeeld somberheidsklachten of contact herstel met jezelf en de natuur, met hulp van diezelfde natuur. Men zou letterlijk kunnen leren opnieuw te aarden, ontspannen door met je handen bezig zijn in de aarde. Hoe ik dit alles verder vorm wil gaan geven daar denk ik de komende tijd verder over na. In deze zeer drukke periode heb ik zelf ook gemerkt dat als ik lekker bezig ben na mijn werk op mijn volkstuin ik echt tot rust kom en kan ontspannen. Het heerlijk kunnen fröbelen aan het tuinhuis wat nu beschikt over een nieuw dak wat ernstig nodig was omdat het bijna inzakten, geeft nu een extra schuil mogelijkheid bij regen zonder dat je je hoofd stoot omdat het zo laag was. Zodat je tussen de buien door toch nog veel kan doen op de volkstuin.

IMG 3276

Context

Mijn eigen leven staat dus ook in deze corona tijd absoluut niet stil. Op veel vlakken blijf ik mezelf ontwikkelen en in die ontwikkeling maak ik elke keer weer een kleine stap. Vele jaren filmde ik met een videocamera mijn dagelijkse leven in het contact met familie en vrienden, deze beelden van 20 jaar geleden heb ik nu laten digitaliseren. Heel goed zie ik mijn ontwikkeling die ik heb doorgemaakt bij het zien van de beelden. Diezelfde beelden maken mijn eigen context goed zichtbaar.
Toen ik filmde zorgde ik altijd dat shots nooit langer duurde dan 4 seconden voor een stilstaand beeld en 12 tot 16 seconde bij bewegende beelden. Zo hou je de snelheid er in en is het achteraf dus nooit saai om na te kijken. Sterker nog het geeft een fantastisch beeld van de voorbijgaande jaren.

 41847D91 E7DF 4931 B373 E7CBA814BAB1 1 105 c

Voorbijgevlogen

Mei is voorbijgevlogen en nu ik deze laatste zaterdag in mei ook vrij ben is mijn eerste werkdag in de nieuwe maand juni. Als ik dan mijn ‘Arnhem toen en nu’ kalender van Gerth van Roden  op de maand juni zet dan springt mijn eigen foto die ik gemaakt heb in 1990 in het oog. De foto van de afbraak van de kleine Eusebius kerk is opgenomen in de kalender van 2021.

Kalender

Een zekere trots voel ik dat deze foto zichtbaar is in juni op de kalender Arnhem Toen & Nu, maar ook mijn 8mm film over de sloop die inmiddels in bewaring ligt in het Gelders archief.
Fotograferen en dan met name natuur blijft mijn grote hobby naast het volkstuinieren.

Dankbaar voor al het moois in mei ga ik nu genieten van mijn extra lange weekend en kijk ik uit naar juni en het mooie weer in het verschiet.