Skip to main content

Terugkijkend op augustus opgeladen vol van hernieuwde energie

Geschreven op 31 augustus 2023

Augustus 2023 was voor vooral een maand van vakantie vieren. Een mooi woord daarvoor is recupereren, wat betekent op krachten komen. En dat ben ik zeker, op kracht gekomen en opgeladen vol nieuwe energie. "De gebieden van betrouwbaarheid en wederzijdse betrokkenheid bieden mensen de meest effectieve hulpbronnen voor hoop, zorg en hernieuwde inzet."

Vakantie

Ik had dit jaar besloten om 6 weken vakantie op te nemen, tijdens de schoolvakantie van mijn kinderen. Om zodoende ook 6 volle weken in de nabijheid van mijn gezin te kunnen zijn. Het hele jaar door zijn we druk met onder andere school, werk, muziek, sport enzovoort. En dan juist in de ontspannenheid van de vakantie voel je nog meer de verbondenheid met elkaar in het gezin. We zijn dit jaar 10 dagen op vakantie naar Ault in Frankrijk geweest. En ondanks de regenachtige zomer mochten we daar genieten van best veel zon tussen de buien door. Ik heb de kracht van de natuur tot diep in mijn vezels kunnen voelen en mogen ervaren. Bijzondere ontmoetingen, en verstilling in één zijn met de natuur. Mijn grote hobby natuurfotografie uitgeleefd en prachtige foto’s kunnen maken. Een paar foto’s heb ik gedurende mijn vakantie periode in mijn vakantie blog toegevoegd. Tot goede ideeën gekomen, gelezen en nieuwe inspiratie opgedaan maar nu is de dag toch echt aangebroken om weer vol goede moed en op krachten gekomen, mijn werk weer op te pakken op 28 augustus.

IMG_8830.jpeg

Volkstuin 

Deze vakantie ook vaak samen met het gezin op de volkstuin vertoeft, ik voel me echt gezegend om op deze mooie plek te mogen en kunnen volkstuinieren. 

IMG_9199.jpeg

Ondanks de vakantie moest ik natuurlijk soms toch even tijd maken voor een gesprek. Ik besef me ook terdege dat 6 weken vakantie een grote luxe is. Dus ik had dat ook in gecalculeerd, dat ik af en toe toch een gesprek zou moeten kunnen voeren, dat brengt mijn werk nu ook eenmaal met zich mee.

EMDR

Scan_4_2.jpeg

Door het behalen van mijn certificaat EMDR-Therapeut pas ik EMDR regelmatig toe in mijn praktijk. Was ik in het begin na het behalen van mijn practioner in 2021, nog wat onzeker kan ik nu zeggen dat ik zeker ben geworden in het toepassen van EMDR. Ik heb verschillende individuele supervisies gevolgd en ben onderdeel van een EMDR-intervisie groep om mezelf scherp te houden. Voor verschillende vragen pas ik tegenwoordig  EMDR toe in mijn praktijk. Het moet natuurlijk wel passen bij mijn praktijk ik ben tenslotte een eenpitter. Ik maak geen onderdeel uit van een grote GGZ-instelling. Ik wordt tegenwoordig ook vermeld op de lijst van EMDR-therapeuten. Net voor mijn vakantie paste ik nog EMDR-sessie toe. Wat ik helemaal bijzonder vond is dat ik een paar weken later voor dat traject een vijf sterren google review voor mocht ontvangen. "Dankzij de hulp van Mark Bosch heb ik minder angst gekregen voor vliegen. Door zijn emdr behandelingen ga ik een stuk relaxer het vliegtuig in en ben ik een stuk ontspannender tijdens het vliegen. Mark is een bevlogen psycholoog die graag zijn cliënten helpt. Hij communiceert eerlijk en duidelijk, zeker een aanrader als je een heftige gebeurtenis wil neutraliseren of gewoon hulp nodig hebt met een persoonlijk probleem. Nogmaals dank Mark!  

Het bloemenperk voor mijn praktijk heb ik ook onkruid vrij gemaakt afgelopen week en zodoende ter gelijkertijd kunnen genieten van de bloemenpracht. De herfstasters dienen zich al aan in dit laatste seizoen.

IMG_8871.jpeg

Verjaardagsfeest 

In mijn herinnering werden we op onderstaande foto 11 jaar en vierden we dat op de camping de Messemaker in Cuijk, 25 augustus 1974. Links op de dag en rechts in de avond. Het was een hele supergezellige verjaardag samen met mijn tweelingbroer Robbert. In mijn vakantie op 25 aug 2023 werd ik 60 jaar en ik had de weergoden verzocht opnieuw voor mooi weer te zorgen. En om in het samenzijn met lieve mensen stil te staan bij mijn 60ste verjaardag. In de geest van toen in onze tuin van nu. En wat was het gezellig deze verjaardag. Het is wondelijk hoe het feest van toen zo gegrift is in mijn geheugen staat en dat ik nu terugkijkend diezelfde feestelijke gezelligheid 49 jaar later opnieuw beleef, in het samenzijn van mijn lieve gezin omringd met dierbare vrienden. 

9c8f0e53-5bb1-4088-8e26-8b09949b1537.jpg

25 aug 1974

IMG_9300.jpeg

25 aug 2023

IMG_9397.jpeg

De praktijk 28 aug

IMG_9337_2.jpeg

 verjaardagscadeau

Het bloemenperk verzorgd de planten water gegeven, gestoft en gestofzuigd. 28 augustus na 6 weken vakantie ving het werk weer aan. Wat was het fijn de vakantie en wat voel ik me bevoorrecht om zo heerlijk 6 weken samen te kunnen zijn met mijn gezin.  Maar nu ben ik dan ook echt goed uitgerust en vol hernieuwde energie om het werk weer op te pakken. Op mijn laatste werkdag voor de vakantie stond er een EMDR-sessie gepland en op 28 augustus startte ik ook met een EMDR-sessie. Ook mocht ik een review ontvangen in mijn vakantie voor EMDR.
En wat ben ik dankbaar en blij met het gekregen verjaardagscadeau van Pascal, een kunstwerk van zijn hand ter ere van mijn 60ste verjaardag. 

D50C711D-261F-4E87-B963-96936FD9AEB1_1_105_c.jpeg

De kunstenaar

Inmiddels bezit ik mooie passende kunstwerken van Pascal Brouwer (1973) voor mijn praktijk. De stijl van deze Arnhemse kunstenaar is ongeëvenaard. Mijn klanten zijn net als ik zeer lovend over zijn werk en soms hoor ik de woorden Escher of Mondriaan vallen in vergelijking met zijn stijl. Persoonlijk vind ik de stijl van Pascal heel eigen en authentiek. Wat mij ook opvalt is dat veel van mijn collega's die de werken zien ze fascinerend fantastisch vinden. Ik kijk elke dag met heel veel verwondering naar zijn werk en uitgelicht met een black-light is het echt een fenomenaal gezicht, werkelijk fantastisch. Vanmiddag ben ik dit schilderij persoonlijk op gaan halen. Fijn dat de maker naast zijn werk wilde poseren, en wil jezelf een werk van zijn hand aanschaffen dat kan. Dit werk "The Return Of The Urban Architec2023-91 King Edition" kocht ik begin augustus en ook deze staat weer prachtig in mijn praktijk Pascal.

IMG_9349.jpeg

Meinerswijk Arnhem

Quote voor september: "Iemands besluit om zijn ouders, die nu ook grootouders zijn, te ontschuldigen kan een cruciale stap zijn, waarbij iedereen erop vooruitgaat."