Skip to main content

Oude liefde roest niet

Geschreven op 26 juni 2020

Oude liefde roest niet

In het  jaar 2000 nam ik definitief afscheid in het maken van muziek, dacht ik toen. En ik dacht, ik hang mijn gitaar nu voorgoed aan de wilgen. Ik sloeg een nieuwe weg in en begon aan een studie Onorthodox coachen, vervolgde mijn ontwikkeling met een studie Toegepaste Psychologie, een opleiding Positieve Psychologie en vorig jaar ronde ik een vierjarige opleiding tot Contextueel Therapeut af aan de Nagy AcademieEind dit jaar start ik met een training EMDR.

Ik luister nog steeds vaak muziek,

ik wordt geraakt door muziek, leef met muziek, ik ga kijken naar bands en geniet van muziek. Muziek verhoogd mijn welbevinden. En toch maakte ik zelf geen muziek meer. Mijn kinderen hoorde een oude demo opnames van een liedje 'Hou op' en waren nieuwsgierig. Hun enthousiasme zette me aan het denken. Waarvoor maakte ik eigenlijk geen muziek meer? Ik heb een drukke praktijk en heb geen ambitie om weer muzikant te worden dus logisch dat ik er niet meer mee bezig was. Mijn wens/droom is wel om als nog piano te gaan leren spelen. Vroeger had ik een klein beetje gitaar leren spelen. En met drie akkoorden heb je al gauw een nummer gemaakt. Zo stapten ik over van Engelstalig naar een Nederlandstalig repertoire en mensen waren in die tijd best enthousiast. Toch besloot ik in 2000 definitief te stoppen en me te gaan richten op mijn ontwikkeling tot psycholoog coach. Ik werkte voorheen in de hulpverlening onder andere met dak- en thuislozen en wilde toen graag weer gaan studeren. Ik had sinds het behalen van mijn MBO diploma in 1985 niet meer gestudeerd en toen ik in 2004 aan mijn eerste studie Onorthodox coachen begon was dat best wel ingewikkeld. 

Vaak hoor ik in gesprekken in mijn praktijk ik had zo graag dit nog eens willen doen. Dan maak je ruimte in een sessie om die wens van je klant te onderzoeken, door vragen te stellen:

  • Is de wens/droom haalbaar?
  • Is de wens/droom realistisch?
  • Je maakt een korte termijn doel
  • Je maakt een lange termijn doel

De blijdschap die mensen voelen als ze iets bereikt hebben wat ze eigenlijk niet meer voor mogelijk hielden dat verblijd mij persoonlijk nog altijd en raakt me diep als ik het mag zien gebeuren.  En net als mijn klanten had ik ook een wens/droom eind 2019, die ik besloot te onderzoeken op haalbaarheid. Bij mijn allerlaatste opnames in 2000 bleef het knagende gevoel achter, ik was niet blij met de opname van toen, het was niet geworden wat ik had gehoopt en besloot te stoppen met het maken van muziek. Met de muzikanten waar ik toen mee speelde lukte het niet het liedje te laten klinken zoals ik dat in mijn hoofd had vormgegeven. Ik gaf het op en hing mijn gitaar voorgoed aan de wilgen, dacht ik. In mijn onderzoek werd mijn wens/droom realistisch ik vond een betaalbare studio. Het doel het nummer op te nemen werd haalbaar. Het korte termijn doel was het te herschrijven naar deze tijd, faxt en bellen werd appen. Het lange termijn doel was weer te gaan oefenen met zingen. En dan na 20 jaar zien twee oude nummer opnieuw het levenslicht.

Tekst & Zang Mark Bosch compositie, arrangement, opname productie en mix Tudor Rutjes Tudor Studio, m.m.v. Jerry van der Wolf.

'Hou op' van Area 51 copy link, te vinden op onder andere Spotify en iTunes ook op You tube met clip gemaakt door mijn zoon.

'Liefde is'  van Area 51 te vinden op onder andere Spotify en iTunes ook op You tube met clip gemaakt door mijn zoon.

 

Ik heb besloten een kleine EP te gaan maken met de toepasselijke titel " Liever laat dan nooit" want zo is het maar net oude liefde voor muziek roest niet.

Ben benieuwd naar jullie mening?

Hou Op jpeg

Hoesontwerp: 'Anarchie for love' 2005

 

Liefde is

Hoesontwerp: 'Liefde is' 1996

Heb jij ook een wens/droom die je graag eens wilt gaan onderzoeken op haalbaarheid?

Ja!

laten we samen onderzoeken of jouw wens/droom haalbaar en realistisch is. 

Maak vandaag nog een afspraak.

Want: "Uw welbevinden vergroten, is van nature mijn inspiratie bron"