Skip to main content

In liefdevolle gedachtenis aan, Cobi Brouwer

Geschreven op 14 november 2022

In liefdevolle gedachtenis aan Cobi Brouwer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 11 november de sterfdag van mijn moeder, bereikte mij het verdrietige nieuws dat mijn oud docent, opleider en goede vriendin Cobi Brouwer is overleden op 74-jarige leeftijd na een lang en slopend ziekbed.
Ik leerde Cobi 18 jaar geleden kennen toen ik de basis en vervolgopleiding Onorthodox Coachen volgde. Mijn eerste ervaring met feedback krijgen staat in mijn geheugen gegrift en is achteraf een hilarisch moment gebleken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uitreiking van mijn certificaat

Na de opleiding Onorthodox Coachen startte ik met een Bachelor Toegepaste Psychologie en werd mij de kans geboden stage te lopen bij de Perspectiefgroep. Vanuit haar docentschap ontstond er een warme vriendschapsband tussen ons.
Cobi was een vakvrouw die de kunst van het ontregelen als geen ander verstond. Om stage te mogen lopen vroeg ze mij afstand te nemen van mijn lange krullende haar en zodoende deed ik dat wat ik nooit voor mogelijk had gehouden en liet mijn lange haar kort knippen. En het klopte sinds het afscheid van mijn lange haar kwam ik pas echt goed op het pad der ontwikkeling. Mijn staart verbrandde ik tijdens een Tibetaans ritueel tijdens de opleiding Onorthodox coachen en of de duvel er mee speelde het vuur doofde en een enorme stinkende rookwolk trok door de achtertuin van de Perspectiefgroep aan de van der Helllaan 20. Het voelde symbolisch en we moesten er allemaal vreselijk om lachen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vele workshops en boekpresentaties vergezelden ik haar. Van de dag van de coach tot aan loopbaanbegeleiding congressen. En elke keer weer werd ze geroemd om haar boek en de betoverende workshops.

IMG 3329

Haar vier boeken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Signeer sessie boekpresentatie " Coachen naar Eigenheid"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshop bij Nobco congress
Nu rest de warme herinnering, haar boeken en de vele anekdotes die we samen beleefden.

Na een lang en tragisch ziekbed besloot Cobi zoals Mary het zo mooi verwoorden 11 november uit haar lichaam te ontsnappen, Het was haar allerlaatste aardse onorthodoxe interventie.

Haar laatste woorden die ze aan mij schreef op 10 november, “Leef gelukkig!”  Dat  zal ik doen Cobi en jij zal daar jammerlijk bij gemist gaan worden. Dank je wel Lieve Cobi voor alle mooie herinneringen,

Cobi dankbaar kijk ik terug dat ik je mocht leren kennen en verwelkomen als vriend in mijn leven, ik dank je wel.
Rust zacht lieve Cobi

 

Schermafbeelding 2022 11 14 om 20.44.58

Schermafbeelding 2022 11 14 om 20.45.08

Schermafbeelding 2022 11 14 om 20.48.55