De asymmetrie in het voortplantingsproces.......

De asymmetrie in het voortplantingsproces hoe de onvermijdelijke botsing tussen de levensbelangen van twee partners die om elkaar geven, niet noodzakelijkerwijs wordt opgeroepen door een breuk tussen hen. De intrinsieke conflicten zijn te vinden in het feit dat een zwangerschap voor een man en een vrouw een verschillend risico inhoudt. Zeker zwangerschap kan de gezondheid of zelfs het leven van een toekomstige moeder in gevaar brengen, terwijl de toekomstige vader erbij wint. Een toekomstige vader kan ervoor kiezen evenwicht te brengen. Hij kan bijvoorbeeld zijn beroepsmatige verplichtingen anders gaan invullen om zo te gaan proberen een ouder voor zijn kind te zijn. (Nagy, Krasner, 1986.)  De vanzelfsprekendheid van zorg weg te halen als rol voorbehouden aan de moeder en die rol van zorg meer neer te gaan leggen bij de vader. Zou er misschien wel eens voor kunnen gaan zorgen, dat toekomende generaties een evenwichtiger bestaan kunnen gaan leiden.