" Daag negativiteit uit en maak het positief..."

Omdenken, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Daag eens jouw negatieve gedachtes uit! Schrijf op verschillende kaartjes jouw negatieve gedachtes. Bijvoorbeeld: “waarom reageert hij/zij niet op mijn e-mail?”, “en wéér voel ik mij buitengesloten…” Schud de kaarten, met de tekst naar beneden, door elkaar. Elke keer wanneer jij de bovenste kaart van de stapel pakt, lees je deze hardop voor en daag jij deze negatieve gedachte uit: - keer het om naar een positieve gedachte - helpt deze gedachte jou nu verder of remt het jouw voortgang af - wordt bewust van de negatieve gedachte en maak het realistisch: klopt het wel? Wanneer er nieuwe negatieve gedachtes de kop op steken tijdens deze oefening, schrijf je deze óók op een kaartje en voegt het toe aan je stapel. Doel van deze oefening? Jezelf oefenen in negatieve gedachtes te rationaliseren en om te buigen naar een positieve gedachte. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je erin wordt! Waardoor jijzelf ervoor kunt zorgen dat jouw gedachtes en dus jouw dag, positief blijft.