Maak eens een positief zelfportret!

Vaak hoor je pas iets positiefs over jezelf wanneer je ergens vertrekt of zelfs wanneer je er niet meer bent… Maar het brengt een ieder zoveel goeds om positiviteit te ontvangen zonder dat er eerst een afscheid aan te pas moet komen. Opdracht: Vraag aan ongeveer 5 mensen die jou goed kennen (familie, vrienden, collega’s, meer mensen mag natuurlijk ook) om elk 3 korte verhaaltjes te schrijven over hoe jij bijdraagt aan de wereld. Als je de verhaaltjes binnen hebt, maak je er een positief zelfportret van. Het zal je verbazen wat je dit kan opleveren! Het zal zeker bijdragen aan je zelfrespect en aan je verwachting van eigen effectiviteit. Bovendien kan dit zelfportret je helpen in moeilijke tijden, door het dan af en toe eens door te lezen. De uitdaging is verder om je werk en je leven zo in te delen dat je elk dag gebruik kunt maken van je positieve zelfportret.