Non-verbale communicatie, doe jij daar iets mee?

Kijk jij naar de lichaamshouding van een klant, je collega, teamleider, liefdespartner, kennis, jouw kind? Wanneer je hier wel op let, kan je de ander tussen de uitgesproken woorden door, beter begrijpen en hierop inspelen. Zie je een gesloten houding (armen over elkaar), dan kan het zijn dat iemand het koud heeft, of zich wellicht niet helemaal op zijn/haar gemak voelt. Maakt de ander oogcontact, of kijkt men weg? Wellicht voelt die persoon zich verlegen en kan het helpen deze persoon meer op zijn/haar gemak te stellen. Lichaamstaal laat veel meer zien dan wat er uitgesproken wordt in woorden… Je kunt je vast wel voorstellen wat er allemaal mogelijk is wanneer je de lichaamstaal herkent en er iets mee kunt! Laat jouzelf of jouw medewerkers coachen op dit gebied.