Op zoek naar de bron

Op zoek naar de bron… Voorbeeld: wanneer ouders nooit van de grootouders hebben geleerd om vertrouwen te hebben in de medemens, kan het zo zijn dat jij dit ook leert van jouw ouders. De Hongaars-Amerikaanse psychiater Ivan Boszormenyi-Nagy (uitgesproken als Nadj), gelooft hierin. Je neemt dingen over van je ouders en kunt dit zelf weer doorgeven. Van generatie op generatie. Datgene wat jij als vanzelfsprekend vindt, omdat je zo bent opgevoed, kan de ander als hinderlijk ervaren of kan zelfs schade aanrichten aan onderlinge relaties. Het is vaak moeilijk te achterhalen waar de schoen wringt binnen een - werkrelatie (collega’s onderling of een heel team) - liefdesrelatie of zelfs - familierelatie wanneer het onderling, of tussen twee mensen, niet goed gaat. Op zoek gaan naar de oorzaak van de niet soepel lopende relatie en daarna de bron hiervan te achterhalen, kan zorgen voor begrip en verbetering. Dit door middel van bijvoorbeeld coaching. #coaching