Het perfecte kind

3/4 Het perfecte kind Er zijn vier parentificaties waaronder: Het perfecte kind. Perfecte kinderen hebben een gevoeligheid ontwikkeld voor de verwachtingen van de ouders. Men is vaak wat onzichtbaar in een gezin, je hebt er zogezegd geen omkijken naar. Ze zorgen voor prima schoolprestaties de juiste beroepskeuzes en bereiken vaak een goede functie met aanzien tijdens hun loopbaan ontwikkeling. Ze zijn vaak succesvol in de maatschappij. De ouders kunnen trots zijn op deze kinderen en kunnen zichzelf daardoor als geslaagde ouders zien. De keerzijde is dat het perfecte kind vaak eenzaam is en zijn geven niet gezien wordt. Zeker niet wat het gekost heeft om zo perfect te zijn. Eigen emoties worden niet getoond. De hoge eisen die men aan zich zelf stelt kunnen leiden tot faalangst en afgeschermde emoties gepaard gaand met eenzaamheid en later zelfs burn-out klachten. Herken je bij jezelf deze rol van perfect willen zijn? Neem dan eens contact op met mij. Ik werk met en zet tools in uit het contextuele gedachtengoed van professor I.B Nagy. De ervaring leert dat men na een aantal gesprekken al heler in beweging kan komen. Parentificatie is een begrip dat werd geïntroduceerd door professor I.B. Nagy.